Γαλλία: Θα διαγράψει ομοφοβικό βουλευτή του ο Σαρκοζί

Μένεα πνέουν βουλευτές της κεντροαριστεράς καθώς και σχεδόν σύμπασα η γαλλική κοινή γνώμη εναντίον του βουλευτή, ο οποίος έκανε ομοφοβικά σχόλια. Ο Κριστιάν Βανέστ αρνήθηκε ότι οι γάλλοι ομοφυλόφιλοι διώχθηκαν από τους ναζί στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ «κατήγγηλε» την ύπαρξη ενός γκέι λόμπι στον πυρήνα της εξουσίας και στα ΜΜΕ της χώρας, «το οποίο αναδεικνύει διαρκώς ομοφυλόφιλους σε τηλεοπτικές εκπομπές».

Μένεα πνέουν βουλευτές της κεντροαριστεράς καθώς και σχεδόν σύμπασα η γαλλική κοινή γνώμη εναντίον του βουλευτή, ο οποίος έκανε ομοφοβικά σχόλια. Ο Κριστιάν Βανέστ αρνήθηκε ότι οι γάλλοι ομοφυλόφιλοι διώχθηκαν από τους ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ «κατήγγηλε» την ύπαρξη ενός γκέι λόμπι στον πυρήνα της εξουσίας και στα ΜΜΕ της χώρας, «το οποίο αναδεικνύει διαρκώς ομοφυλόφιλους σε τηλεοπτικές εκπομπές».

Οι δηλώσεις του γνωστού για τις ακροδεξιές απόψεις βουλευτή, σκίασαν επικοινωνιακά τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νικολά Σαρκοζί. Οπως έγινε γνωστό, το κυβερνητικό κόμμα UMP ετοιμάζεται να διαγράψει τον Βανέστ. «Το κόμμα καταδίκασε στο σύνολό του με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις απαράδεκτες, βαθιά σοκαριστικές και ρατσιστικές δηλώσεις», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του UMP Ζαν-Φρανσουά Κοπέ.

«Δεν θα ανεχτώ καμία αντίληψη που τείνει στην ομοφοβία» προειδοποίησε και ο ίδιος ο Σαρκοζί.

«Υπάρχει ένας διάσημος μύθος για τη μεταφορά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των ομοφυλοφίλων», φαίνεται να δηλώνει ο Βανέστ σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου από την ιστοσελίδα libertepolitique.com προσθέτοντας ότι «δεν διώχθηκαν οι ομοφυλόφιλοι στη Γαλλία, αλλά μόνο στη Γερμανία, όπου και μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης περίπου 30.000 άνθρωποι».
Ο 64χρονος βουλευτής έχει προκαλέσει και στο παρελθόν με τις δηλώσεις του, αφού πριν δυο χρόνια είχε ισχυριστεί ότι «η ομοφυλοφιλία συνδέεται με την παιδεραστία», ενώ το 2006 είχε πληρώσει χρηματικό πρόστιμο επειδή είχε πει ότι «η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση της ανθρωπότητας» καθώς και ότι «η ετεροφυλοφιλία είναι ηθικά ανώτερη από την ομοφυλοφιλία».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.