Ανοιχτά της Πύλου παραμένει το καΐκι με τους 100 παράνομους μετανάστες

Εντοπίστηκε από τους λιμενικούς μετά από έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Μεσσηνιακού κόλπου το καΐκι, που είχε διαπιστωθεί από το πρωί της Παρασκευής ότι πλέει γεμάτο από παράνομους μετανάστες. Αυτή την ώρα οδηγείται στην Πύλο όπου θα γίνει καταμέτρηση, ενώ θα παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε όσους αλλοδαπούς παρουσιάζουν προβλήματα υγείας

Διαπραγματεύσεις μεταξύ λιμενικών με τον καπετάνιο του σκάφους που μεταφέρει περίπου 100 παράνομους μετανάστες, βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής σε εξέλιξη, καθώς αρνείται να «δέσει» στο λιμάνι της Πύλου.

Το καΐκι βρίσκεται ακινητοποιημένο 30 ναυτικά μίλια δυτικά – βορειοδυτικά της Πύλου. Κοντά στο σκάφος, βρίσκονται τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος και αυτή τη στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις ανδρών του Λιμενικού με τον καπετάνιο.

Το σκάφος με τους παράνομους μετανάστες είχε κατεύθυνση προς Ιταλία και εντοπίστηκε από ελικόπτερο του στρατού στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του στη θαλάσσια περιοχή, κοντά στη νησίδα Βενέτικο, ξεκίνησαν, όταν κάποιος από τους επιβάτες έκανε κλήση από το κινητό του στην αστυνομική διεύθυνση και δήλωσε ότι το πλοιάριο με δεκάδες άτομα, βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.