Χωρίς εννέα βασικούς η Αρσεναλ στην Αθήνα

«Θα σεβαστούμε τη διοργάνωση και εναντίον του Ολυμπιακού θα παίξουμε για τη νίκη» δήλωσε εν όψει του αυριανού (6/12) ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο αλσατός τεχνικός της Αρσεναλ κ. Αρσέν Βενγκέρ, διευκρινίζοντας ότι θα παρατάξει ενδεκάδα με έμπειρους και νέους παίκτες στο τελευταίο ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Θα σεβαστούμε τη διοργάνωση και εναντίον του Ολυμπιακού θα παίξουμε για τη νίκη» δήλωσε εν όψει του αυριανού (6/12) ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο αλσατός τεχνικός της Αρσεναλ κ. Αρσέν Βενγκέρ, διευκρινίζοντας ότι θα παρατάξει ενδεκάδα με έμπειρους και νέους παίκτες στο τελευταίο ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ως γνωστόν οι Κανονιέρηδες έχουν ήδη προκριθεί πρώτοι από τον όμιλο στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, και ο κόουτς Βενγκέρ προτίθεται να ξεκουράσει αρκετούς παίκτες, αφού η Αρσεναλ έφτασε στην Αθήνα χωρίς εννέα βασικούς παίκτες μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της Φαν Πέρσι. Ο αλσατός τεχνικός άφησε στο Λονδίνο επίσης τους Αρτέτα, Μερτεζάκερ, Σέζνι, Κοσιελνί, Ράμσεϊ, Σονγκ, Ζερβίνιο και Γουόλκοτ. Στην αποστολή συμμετέχουν οι: Αρσάβιν, Μπεναγιούν, Σαμάκ, Κοκελέν, Τζουρού, Ίστμοντ, Φαμπιάνσκι, Φρίμπονγκ, Μανόνε, Μιγκέλ, Τσάμπερλεϊν, Οζιακούπ, Ροσίτσκι, Αντρέ Σάντος, Σκιλασί, Βερμάλεν και ο ελληνικής καταγωγής Νίκος Γέναρις.

Πριν από δύο χρόνια όταν οι Κανονιέρηδες είχαν και πάλι αγωνιστεί στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων, ο κ. Βενγκέρ αιφνιδίασε παρουσιάζοντας μία ενδεκάδα αμούστακων στην πλειοψηφία τους ταλαντούχων παικτών, η οποία ηττήθηκε 1-0 από μία επίσης μέτρια ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Όπως και τώρα, τον Δεκέμβριο του 2009 η Αρσεναλ είχε προκριθεί στην επόμενη φάση και ο Ολυμπιακός αναζητούσε το τρίποντο για να περάσει και εκείνος στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης. Μισή ώρα πριν από την αναμέτρηση ο κ. Βενγκέρ είχε θεαθεί στις σουίτες του «Γ. Καραϊσκάκης» να πίνει το καφεδάκι του, ενδεικτικό της σημασίας που έδινε σε εκείνο το αδιάφορο βαθμολογικά για την ομάδα του παιχνίδι.

Ο γάλλος προπονητής δείχνει να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη σοβαρότητα τον αυριανό αγώνα. Όχι μόνο επειδή όπως είπε, σέβεται τον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και γιατί θεωρεί ότι ο φετινός Ολυμπιακός, παρά τις απουσίες βασικών παικτών, είναι πιο ισχυρός από την ομάδα που αντιμετώπισε το 2009.

Πριν από δύο χρόνια η Αρσεναλ είχε νικήσει εύκολα τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο 2-0, με 16-4 τελικές προσπάθειες, 10-2 κόρνερ και τον Αντώνη Νικοπολίδη να αναδεικνύεται σε ήρωα της αναμέτρησης. Στο φετινό παιχνίδι του Λονδίνου ο κ. Βενγκέρ άφησε εκτός αρχικής ενδεκάδας τους Φαν Πέρσι, Ζερβίνιο και τον τραυματία Γουόλκοτ και παραλίγο να την πατήσει. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-1, αλλά είχε υπέρ του 13-7 τελικές προσπάθειες και 7-6 κόρνερ.

Ο κ. Βενγκέρ εκτός από τον σεβασμό που είναι υποχρεωμένος να δείξει στον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ και στον Ολυμπιακό, προφανώς δεν μπορεί να αγνοήσει και τα 800.000 ευρώ που είναι το μπόνους νίκης της UEFA ή έστω τα 400.000 ευρώ που δίνει η ισοπαλία. Επίσης, δεν θα θέλει σίγουρα να κατηγορηθεί από τους συμπατριώτες του ότι δεν επέδειξε ανάλογο σεβασμό στη Μαρσέιγ. Διότι η ομάδα της Μασσαλίας θα βρεθεί εκτός διοργάνωσης αν αποσπάσει ισοπαλία στη Γερμανία από την Ντόρτμουντ, αλλά ηττηθεί η Αρσεναλ από τον Ολυμπιακό.

Ενδεχομένως ο κ. Βενγκέρ κοουτσάρει την ομάδα του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, με το κινητό του σε απευθείας σύνδεση με το Ντόρτμουντ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.