Σ. Χατζηγάκης: Σε συνεργάτες του Σαμαρά τα «ακροδεξιά σταγονίδια»

Διευκρινίσεις για τα «ακροδεξιά σταγονίδια» στα οποία αναφέρθηκε και που οδήγησαν στη διαγραφή του από τη ΝΔ, παρείχε ο Σωτήρης Χατζηγάκης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5.

{{{ audio1 }}}
Διευκρινίσεις για τα «ακροδεξιά σταγονίδια» στα οποία αναφέρθηκε και που οδήγησαν στη διαγραφή του από τη ΝΔ, παρείχε ο Σωτήρης Χατζηγάκης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5.

Οπως είπε, πρόκειται για συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, με τους οποίους συμπορεύεται, κι όχι βουλευτές ή στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Χατζηγάκης επιτέθηκε στους «κουκουλοφόρους του διαδικτύου» που υπονομεύουν τη νέα κυβέρνηση και οι οποίοι – όπως άφησε να εννοηθεί – έχουν σχέση με το περιβάλλον του κ. Σαμαρά.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ για την τακτική που ακολουθεί, λέγοντας ότι δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες και φέρεται λες και οι ευρωπαίοι είναι κουτόφραγκοι. «Είναι επικίνδυνος, παίζει ζάρια στην πλάτη του λαού» υπογράμμισε.

Ο κ. Χατζηγάκης, αναφερόμενος και στον έτερο λόγο για τον οποίο διαγράφτηκε, δηλαδή επειδή μίλησε για τάσεις μέσα στη ΝΔ, αναρωτήθηκε από πότε δεν υπάρχουν τάσεις στη ΝΔ.

«Συμβαίνουν τρομαχτικά και παράλογα πράγματα» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόσθεσε ότι η ηγεσία της ΝΔ δεν πρέπει να παρασύρεται από τα «σταγονίδια» και να διαγράφει τις τάσεις.

Όσον αφορά στη διαγραφή του, ανέφερε ότι το μήνυμα είναι «πας μη ακολουθών τα σταγονίδια, διαγράφεται», επισήμανε ότι τον ίδιο δεν τον αγγίζει η διαγραφή, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθεί σε κάποια άλλη κοινοβουλευτική ομάδα.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ για το θέμα του χρόνου των εκλογών ζήτησε να επικρατήσει η λογική.

Αν δούμε ότι δεν φθάνει ο χρόνος για την υλοποίηση της συμφωνίας των Βρυξελλών, θα πρέπει να έχει κι άλλο χρόνο η κυβέρνηση, παρατήρησε.

Τη Δευτέρα, ο Σωτήρης Χατζηγάκης είχε πει ότι «ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος».

Εξαπολύοντας, δε, προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του κόμματος, ο κ. Χατζηγάκης είχε τονίσει: «Η ΝΔ του κ. Σαμαρά από ένα μεγάλο κόμμα κατέληξε σε ένα μικρό απολειφάδι, τύπου Πολιτικής Άνοιξης. Δεν ξέρω εάν είναι δικαίωμά του».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.