Λουκάς, Μπρους και «ραγδαίες» εξελίξεις

Μ’ αρέσει

+ Το άρθρο «Ετσι άρχισαν όλα» του Γιάννη Νένε στην «Athens Voice». Μια αναλυτική, καυστική αλλά και τόσο ποιητική εξιστόρηση της ελληνικής κρίσης.

+ Η επιλογή του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού. Ισως να αποδείξει και πόσο πολιτικοί νάνοι ήταν οι υπόλοιποι…

+ Το συλλεκτικό λεύκωμα «The Promise: The Darkness On The Edge of Town» του Μπρους Σπρίνγκστιν: ένα σχολικό τετράδιο με σημειώσεις, παρτιτούρες και φωτογραφίες που εγκιβωτίζει τα CD και τα DVD με την επική δουλειά του Σπρίνγκστιν.

+ H κάβα-μπαρ Oinoscent στη Βουλής 44. Ο,τι πιο κοντινό στο ευρωπαϊκό στιλ δυο μόλις δρόμους κάτω από το θλιβερό τελευταία Σύνταγμα.

Δεν μ’ αρέσει

– Οι «ραγδαίες» πολιτικές εξελίξεις, τα «υψηλόβαθμα στελέχη» κομμάτων, οι «κυβερνητικές πηγές», οι «κύκλοι κοντά στον πρόεδρο» και οι άλλες κλισέ δημοσιογραφικές γενικότητες στην κάλυψη των όσων συνέβησαν όλες αυτές τις ημέρες. Οταν οι λέξεις χάνουν εντελώς το νόημά τους…

– Που αποδείχθηκε πόσο λάθος, αν όχι εγκληματικός, ήταν ο περιοριμός των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας στην αναθεώρηση του συντάγματος του 1985.

– Η υποψία ότι ο Μάκης Ψωμιάδης συνελλήφθη τώρα που το κατηγορητήριο για τα περιβόητα στημένα έχει σχεδόν καταρρέυσει.

– Η επιβολή προστίμου στην Ισπανία στους παραγωγούς της ταινίας «Περίπτωση Λάρι Κράουν» επειδή στην αφίσα της εικονίζονται ο Τομ Χανκς και η Τζούλια Ρόμπερτς να οδηγούν μοτοσικλέτα χωρίς κράνος. Ευτυχώς το «Διακοπές στη Ρώμη» είχε γυριστεί προτού παντού κυριαρχήσει ο πουριτανισμός της πολιτικής ορθότητας.

* ΣΤΕΙΛΤΕ στο vimagazino@dolnet.gr το δικό σας «Μ’ αρέσει – Δεν μ’ αρέσει», μαζί με φωτογραφία σας καθώς και φωτογραφία ή βίντεο του θέματος για το οποίο γράφετε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.