«Μικρά Διονύσια» στο Ηρώδειο

Όχι, δεν ήταν γεμάτο από κόσμο χθες βράδυ το Ηρώδειο. Πολλές θέσεις στα άνω διαζώματα ήταν άδειες παρ’ ότι οι καλοκαιρινές διακοπές για τους περισσότερους έχουν τελειώσει.

Η βραδιά, πάντως, ήταν γλυκιά και βρήκε πολλούς ανθρώπους του θεάτρου εκεί για να παρακολουθήσουν μια παράσταση επετειακού χαρακτήρα με αφορμή τα 50 χρόνια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Ο λόγος για τα «Μικρά Διονύσια» σε σκηνοθεσία Ρήγα – Καραντινάκη και σύνθεση κειμένων-μετάφραση Κ.Χ.Μύρη που συνθέτει κομμάτια από παραστάσεις του Θεάτρου και επιχειρεί να βγάλει «στον αέρα» την ιστορία του με αντιπροσωπευτικό τρόπο με ένα πάρα πολύ καλό καστ ηθοποιών.

Σκηνογράφοι όπως ο Γιάννης Μετζικώφ, σεναριογράφοι όπως η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, θεατρικοί παραγωγοί όπως ο Τάσος Παπανδρέου, ηθοποιοί διαφορετικών γενεών και ηλικιών -από το Νίκο Κουρή μέχρι την ΄Αννα Φόνσου- η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νόρα Κατσέλη, ο συνθέτης, Μίνως Μάτσας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Τέχνης, Διαγόρας Χρονόπουλος και άλλοι είδαν χθες βράδυ τα «Μικρά Διονύσια» στη στάση τους στην Αθήνα.

Από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2011 η παράσταση θα ανέβει στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ.

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.