Μαρκ Τζέικομπς: Μετακομίζει στον Dior;

Η φημολογία γύρω από τον οίκο Dior συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα ο Μαρκ Τζέικομπς φαίνεται να αναλαμβάνει το τιμόνι του οίκου Dior.

Ο γνωστός γαλλικός οίκος τους τελευταίους έξι μήνες περίπου -από τότε που απολύθηκε ο Τζον Γκαλιάνο, έπειτα από τα πολυσυζητημένα αντισημιτικά του σχόλια- παραμένει χωρίς κάποιο δυνατό όνομα στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Και ενώ το τελευταίο σόου υψηλής ραπτικής του οίκου Dior, με επικεφαλή του σχεδιαστικού τμήματος τον Μπιλ Γκέιτεν -δεξί χέρι του Γκαλιάνο επί σειρά ετών- ικανοποίησε τους αγοραστές με την αρτιότητα και την φινέτσα του,δεν κατάφερε να πείσει τους σκληροπυρηνικούς της μόδας οι οποίοι επεσήμαναν την έντονη απουσία συνοχής, αλλά και την έλλειψη της ανατροπής που διέκρινε πάντα τις δημιουργίες του Βρετανού σχεδιαστή.

Ο Μαρκ Τζέικομπς είναι από τους κορυφαίους σχεδιαστές μόδας παγκοσμίως και ιδιαιτέρως αγαπητός από τους κριτικούς, αλλά και το κοινό, το οποίο λατρεύει τις συλλογές του για τον οίκο Louis Vuitton -της μητρικής εταιρείαςLVMH στην οποία ανήκει και ο Dior.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα Women’s Wear Daily ανώνυμη πηγή, η διοίκηση τηςLVMH έχει προσεγγίσει τον Τζέικομπς προκειμένου να «μετακομίσει» στον οίκο Dior. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, μια άλλη αγαπημένη του κόσμου της μόδας, η Φίμπι Φίλο -καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Celine, επίσης της LVMH- φημολογείται ότι θα αντικαταστήσει τον Μαρκ Τζέικομπς στον Louis Vuitton, αν ο τελευταίος συμφωνήσει να ηγηθεί της σχεδιαστικής ομάδας του Dior.

Στελέχη των οίκων Dior και Louis Vuitton δεν έχουν επιβεβαιώσει τις εν λόγω διαπραγματεύσεις.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.