Στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα η Παραγουάη

Τα παράλογα στο Κόπα Αμέρικα 2011 συνεχίζονται. Μετά το νοκ-άουτ που υπέστη η «οικοδέσποινα» Αργεντινή ήρθε η σειρά της Βραζιλίας να πέσει στο... καναβάτσο.

Τα παράλογα στο Κόπα Αμέρικα 2011 συνεχίζονται. Μετά το νοκ-άουτ που υπέστη η «οικοδέσποινα» Αργεντινή ήρθε η σειρά της Βραζιλίας να πέσει στο… καναβάτσο.

Η «Σελεσάο» ηττήθηκε από την Παραγουάη με 2-0 στα πέναλτι (0-0 στην κανονική διάκρεια και στην παράταση) και αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση. Η Παραγουάη, από την πλευρά της, προκρίθηκε στα ημιτελικά χάρη στη ψυχραιμία των Εστιγκαρίμπια και Ριβέρος. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Βραζιλία αστόχησε και στα τέσσερα πέναλτι που ανέλαβαν να εκτελέσουν οι παίκτες της, ενώ οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν στα 17 τελευταία λεπτά της παράτασης με δέκα παίκτες λόγω αποβολής των Αλκαράς και Λέιβα στην ίδια φάση.

Οι Βραζιλιάνοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του προημιτελικού που έγινε στην Λα Πλάτα, χάνοντας σωρεία ευκαιριών. Στη διαδικασία των πέναλτι Ελάνο, Αντρέ Σάντος και Φρεντ αστόχησαν (άουτ), ενώ ο Χούστο Βιγιάρ ήταν ο ήρωας των Παραγουανών αφού όχι μόνο απέκρουσε την εκτέλεση του Τιάγκο Σίλβα στη «ρώσικη ρουλέτα» αλλά και είχε… κατεβάσει τα ρολά στη διάρκεια του αγώνα. Από πλευράς των νικητών, στα πέναλτι αστόχησε ο Μπαρέτο.

Η Παραγουάη θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό που θα γίνει στη Μεντόζα τη Βενεζουέλα (21/7, 03.45), η οποία έχοντας την τύχη με το μέρος της επικράτησε 2-1 της Χιλής. Τα τέρματα της νικήτριας σημείωσαν οι Βιθκαρόντο (34′) και Σισέρο (80′), ενώ η Χιλή ισοφάρισε προσωρινά με τον Σουάζο στο 69′. Στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης (20/7, 03.45) θα αναμετρηθούν στη Λα Πλάτα Περού και Ουρουγουάη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.