Γεμιστά της τεμπέλας

Γεμιστά της τεμπέλας

Υλικά για 4 άτομα
400 γρ. ρύζι μπασμάτι
80 γρ. κουκουνάρι
1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη (κρατάμε τα σπόρια)
1 καρότο μέτριο, περασμένο στον χοντρό τρίφτη
5 ντομάτες, πολύ ώριμες, και ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
100 γρ. σταφίδα, μαύρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λίτρο νερό

Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι καβουρντίζουμε το κουκουνάρι για 1-2 λεπτά, ίσα ίσα να βγάλει το άρωμά του και το αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο, την πιπεριά και τους σπόρους της για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε για ακόμη 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλατοπίπερο και 1 λίτρο νερό. Τα φέρνουμε μια βόλτα και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.

Tip
Συνοδεύεται με άλειμμα φέτας που θα φτιάξουμε χτυπώντας στο multi 150 γρ. φέτα με 150 γρ. ελαιόλαδο και ρίγανη.
Η ίδια συνταγή γίνεται και με γλασέ ρύζι, μόνο που χρειάζεται 800 ml νερό, καθώς «πίνει» λιγότερο νερό από το μπασμάτι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.