Συγκροτείται η επιτροπή σοφών για το δημοψήφισμα

Την παρθενική της συνεδρίαση ενδέχεται να κάνει αυτή την εβδομάδα η κυβερνητική επιτροπή, παρότι το πρόγραμμα είναι πολύ βεβαρημένο

.

Σήμερα ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος βρίσκονται στις Βρυξέλλες όπου ο πρώτος θα συναντηθεί με τους κ.κ. Χερμαν Βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο δεύτερος συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup/EcoFin. Την Πέμπτη ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής.

Ο Πρωθυπουργός, παρά τα ασφυκτικά πλαίσια, έδωσε εντολή να διερευνηθεί το ενδεχόμενο σύγκλησης της Κυβερνητικής Επιτροπής ώστε να δοθεί το σήμα ότι η δουλειά συνεχίζεται χωρίς κενά, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του.
Στο μεταξύ έπιασε ήδη δουλειά και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλ. Μόσιαλος. Χθες έδωσε συνέντευξη στο BBC ενώ τις επόμενες ημέρες θα πάει στο Λονδίνο όπου θα συναντηθεί με τη συντακτική ομάδα της Wall Street Journal.

Με 24.000 αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα πρέπει να κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια, όχι να αλλάξει τη «γραμμή» των μεγάλων ευρωπαϊκών εντύπων, αλλά τουλάχιστον να ακούγεται και η δική της άποψη.

Στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ τα πνεύματα ηρέμησαν έπειτα από τον ανασχηματισμό, ωστόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα απομένουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες. Αρκετοί βουλευτές της «προεδρικής ομάδας» δυσφόρησαν με την είσοδο στην κυβέρνηση των κ.κ. Π. Κουκουλόπουλου και Κ. Σπηλιόπουλου, που ασκούσαν κριτική σε χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου.
Έτσι τώρα ο γραμματέας της ΚΟ του ΠαΣοΚ κ. Β. Έξαρχος θα πρέπει να κρατήσει λεπτές ισορροπίες στην επιλογή των επικεφαλής τριών Επιτροπών της Βουλής οι οποίες έμειναν ακέφαλες έπειτα από την είσοδο τριών βουλευτών στην κυβέρνηση.
Πρόκειται για τις Επιτροπές: Θεσμών και Διαφάνειας´, όπου πρόεδρος ήταν ο κ. Μιλτ. Παπαιωάννου, Παραγωγής και Εμπορίου (Ι. Δριβελέγκας) και Επιτροπή για το Ασφαλιστικό (Ηλ. Μόσιαλος).
Επιπλέον, προετοιμάζεται η σύνθεση της Επιτροπής Σοφών, η οποία θα προετοιμάσει το δημοψήφισμα. Ο Πρωθυπουργός, όπως φάνηκε από την ομιλία του στη Βουλή επιμένει σε αυτό, οπότε προανήγγειλε την προετοιμασία του πλαισίου και των ερωτημάτων που θα μπορούσαν να τεθούν στην κρίση του λαού το φθινόπωρο. Πρόθεση του κ. Γ. Παπανδρέου είναι να αποτελέσουν αντικείμενο δημοψηφίσματος οι μεγάλες αλλαγές που προωθούνται

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.