Οι μνηστήρες για τον Σισέ και οι λόγοι που τον ωθούν προς την έξοδο

Οι μνηστήρες για τον Τζιμπρίλ Σισέ, σχεδόν σε καθημερινή βάση, αυξάνονται και πληθύνονται. Δημοσιεύματα, πληροφορίες και φήμες από το εξωτερικό εμπλέκουν τον γάλλο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια που τον στέλνουν από την… παγωμένη Ρωσία μέχρι την μακρινή Αμερική!

Οι μνηστήρες για τον Τζιμπρίλ Σισέ, σχεδόν σε καθημερινή βάση, αυξάνονται και πληθύνονται. Δημοσιεύματα, πληροφορίες και φήμες από το εξωτερικό εμπλέκουν τον γάλλο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια που τον στέλνουν από την… παγωμένη Ρωσία μέχρι την μακρινή Αμερική!

Την Τρίτη (4/5) ήλθε στο προσκήνιο νέο ενδιαφέρον από τη γαλλική Μαρσέιγ (ομάδα στην οποία ο Παναθηναϊκός προ διετίας έδωσε περίπου 9 εκατ. ευρώ για να ντύσει στα πράσινα τον 30χρονο στράικερ) αλλά και επικείμενη «μυθική» πρόταση από σύλλογο που συμμετέχει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (MLS).

Μολονότι, τα περί Αμερικής έσπευσε άμεσα να διαψεύσει μέσω του Twitter η κυρία Τζουντ Σισέ, σύζυγος του πρώτου σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, λέγοντας: «Ξεκαρδιστικό… Είχα τον σύζυγό μου στο τηλέφωνο να μου λέει πως ο ελληνικός Τύπος εικάζει πως έχει κάποια πρόταση από το Σικάγο! Τι άλλο θα ακούσουμε…».

Προφανώς, η κυρία Σισέ δεν έχει λόγο να ψεύδεται ή να παίζει κάποιο επικοινωνιακό παιχνίδι, γι’ αυτό και το σχόλιό της… μεταφράστηκε ως επίσημη διάψευση του θέματος. Πάρ’ όλα αυτά θεωρείται δεδομένη η αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης σε ένα καλύτερο ποιοτικά πρωτάθλημα.

Ο άσος του Παναθηναϊκού μετά το ξέσπασμα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τη δήλωση περί οριστικής αποχώρησής του από το Τριφύλλι, αναδιπλώθηκε λέγοντας ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει.

Πράγματι, ο Σισέ παραμένει αναποφάσιστος, διότι ακόμη δεν έχει στα χέρια του μια ικανοποιητική πρόταση κυρίως ως προς το πρωτάθλημα (διακαής πόθος του είναι η επιστροφή στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ) αλλά και ως προς το οικονομικό σκέλος καθώς δεν θα βρει εύκολα τα 2,5 εκατ. ευρώ που λαμβάνει ετησίως από τους Πράσινους.

Ανθρωποι από το περιβάλλον του πάντως αποκαλύπτουν ότι ο «Mr 50 γκολ» (τόσα έχει πετύχει με τη φανέλα του Τριφυλλιού την τελευταία διετία) εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος (και) με τις δυσμενείς διοικητικές και οικονομικές εξελίξεις που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό. Λένε μάλιστα, ότι δεν αποκλείεται η αβεβαιότητα που υπάρχει στο σύλλογο να ωθήσει τον Σισέ οριστικά προς την έξοδο.

Μολονότι, οι μνηστήρες για τον Σισέ καθημερινά αυξάνονται, καθώς έχει βρεθεί ή βρίσκεται στο στόχαστρο (βάσει δημοσιευμάτων και πληροφοριών) των Μαρσέιγ και Μπορντό από τη Γαλλία, Λάτσιο και Γιουβέντους από την Ιταλία, Ρεάλ Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ από την Ισπανία, Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης από τη Ρωσία, Σικάγο Φάιρ από τις ΗΠΑ και σχεδόν της… μισής Πρέμιερσιπ (Λίβερπουλ, Τότεναμ, Αστον Βίλα, Νιούκαστλ, Μπλάκμπερν, Φούλαμ, Μπέρμιγχαμ), επί του παρόντος μόνο δύο επίσημες προτάσεις έχουν φτάσει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τον γάλλο «κανονιέρη».

Αμφότερες προήλθαν από τη γειτονική Τουρκία και τις δύο «αιώνιες» αντιπάλους Φενερμπαχτσέ και Γαλατασαράι. Αρχικά το περασμένο καλοκαίρι η πρώτη πρόσφερε στους Πράσινους περίπου 10 εκατ. ευρώ και λίγους μήνες αργότερα η δεύτερη περί τα 8 εκατ. ευρώ. Ωστόσο και οι δύο προτάσεις απορρίφθηκαν από τη διοίκηση του Τριφυλλιού αλλά και από τον Σισέ, ο οποίος θα… θυσιάσει τη «θεϊκή ζωή» που απολαμβάνει στην Αθήνα μόνο με την προοπτική να αγωνιστεί σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης…

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.