Εσωτερική έρευνα στη ΔΕΗ για την μυστηριώδη απώλεια εγγράφων

Ένορκη Διοικητική Εξέταση παρήγγειλε πριν από λίγη ώρα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Κ. Α. Ζερβός με αφορμή την απώλεια φακέλου μέσα στα γραφεία της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη. Ο φάκελος ανήκε στην κ. Ασημίνα Γεωργίου, συνεργάτιδα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, η οποία συγκέντρωνε στοιχεία για τις δανειοδοτήσεις της διοίκησης της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ από το 1999 μέχρι σήμερα.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση παρήγγειλε πριν από λίγη ώρα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Κ. Α. Ζερβός με αφορμή την απώλεια φακέλου μέσα στα γραφεία της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη. Ο φάκελος ανήκε στην κυρία Ασημίνα Γεωργίου, συνεργάτιδα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, η οποία συγκέντρωνε στοιχεία για τις δανειοδοτήσεις της διοίκησης της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ από το 1999 μέχρι σήμερα.

Η ιστορία, που απέκτησε και αστυνομική υφή ξεκίνησε χθες το απόγευμα στις 5:30 στον τέταρτο όροφο των κεντρικών γραφείων της επιχείρησης στην οδό Χαλκοκονδύλη. Στον όροφο αυτό η διοίκηση της ΔΕΗ έχει παραχωρήσει εδώ και λίγες ημέρες ένα μικρό δωμάτιο σε δύο συνεργάτιδες του κ. Ρακιντζή που ερευνούν το θέμα των δανειοδοτήσεων.

Λίγο μετά τις τέσσερις οι δύο συνεργάτιδες του κ. Ρακιντζή έλειψαν από το γραφείο τους για περίπου δέκα λεπτά, επιστρέφοντας συνέχισαν την δουλειά τους και γύρω στις 5:30 απεχώρησαν.

Φθάνοντας στον σταθμό του ηλεκτρικού της Ομόνοιας, η μία εξ’αυτών η κ. Ασημίνα Γεωργίου διαπίστωσε ότι από τα προσωπικά της αντικείμενα έλειπαν έγγραφα που σχετίζονταν με την εργασία της και με τον έλεγχο που διενεργεί.

Η κ. Γεωργίου μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας όπου υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων ενώ κατόπιν επέστρεψε στα γραφεία της ΔΕΗ όπου και κατήγγειλε το γεγονός.

Με εντολή της διοίκησης της ΔΕΗ έγινε κινητοποίηση και έρευνα στον όροφο, ακόμη και στους κάδους των απορριμμάτων για να βρεθούν τα έγγραφα. Οταν δεν βρέθηκαν ο κ. Ζερβός παρήγγειλε Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία σύμφωνα με τον κανονισμό της ΔΕΗ, αποκαλείται Διοικητική Ανάκριση.

«Εκλαμβάνουμε το θέμα ως πολύ σοβαρό, τέτοιο κρούσμα στην εταιρία μας δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πρωτοφανές» σημείωνε πριν λίγο στο «Βήμα» μέλος της Διοίκησης.

Παρ’όλα αυτά, τουλάχιστον σύμφωνα με κύκλους της ΔΕΗ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποια ήταν ακριβώς τα έγγραφα που έχασε η κ.Γεωργίου. Άνθρωποι της επιχείρησης υποστηρίζουν ότι μάλλον πρόκειται για προσωπικές σημειώσεις της κ. Γεωργίου διότι τυχόν απώλεια φωτοτυπημένων εγγράφων της επιχείρησης καλύπτεται πολύ εύκολα με νέες φωτοτυπίες από τα πρωτότυπα τα οποία βρίσκονται αρχειοθετημένα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ. Περίπτωση να έχουν χαθεί πρωτότυπα έγγραφα δεν υπάρχει διότι μετά την φωτοτύπησή τους ξαναμπαίνουν αμέσως στην θέση τους.

Βεβαίως, όπως έλεγαν και στην ΔΕΗ «εφόσον αποδειχθεί ότι πρόκειται περί κλοπής, εκείνο που μετράει είναι η πράξη και όχι η αξία των εγγράφων που χάθηκαν»

Ούτως ή άλλως η έρευνα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης συνεχίζεται καθώς και η συγκέντρωση στοιχείων που αφορούν «χορηγίες» της διοίκησης στα σωματεία της ΔΕΗ ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, από το 1992 ώς το 2010 ως επιχορηγήσεις. Το πόρισμα θα παραδοθεί στην ΥΠΕΚΑ κ. Τίνα Μπιρμπίλη «γύρω στο Πάσχα» σύμφωνα με τον κ.Ρακιντζή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.