Whispers Of Wine: Η πρώτη γεύση του καλοκαιριού

Στο Whispers Of Wine έχω πάει, έχω ξαναπάει και σίγουρα θα ξαναπάω… ίσως γιατί η κάθε επίσκεψή μου σε αυτό το μαγαζί δεν μου εξασφαλίσει μόνο το απολαυστικό φαγητό και καλό κρασί (σε πολύ λογικές τιμές), αλλά επιπλέον μία όμορφη βάρδια σε ένα ζεστό και καλόγουστο μέρος.

Προσπάθησα να του βάλω μια ταμπέλα αλλά μάταια: Είναι το ίδιο φιλόξενο για μια μεγάλη (φασαριόζικη) παρέα που θα μαζευτεί ένα σαββατόβραδο, για ένα επαγγελματικό φαγητό ή για ένα χαλαρό δείπνο για δύο μια Δευτέρα βράδυ μετά την δουλειά. Είναι το ίδιο οικείο, είτε πας με τζιν, είτε με ένα καλό βραδινό φόρεμα, σαν να μεταμορφώνεται ανάλογα με τον κόσμο που έρχεται. Ο υπεύθυνος του εστιατόριου Πάνος και η σομελιέ και σύζυγος του Μαρίνα έχουν μεριμνήσει με ιδιαίτερη φροντίδα γι’ αυτό…

Ο σεφ, Νίκος Κουτρουμανίδης, δεν κάθεται ποτέ στα… πιάτα του. Μέσα στο χειμώνα το μενού έχει αλλάξει δύο φορές, συμβαδίζοντας με τα υλικά της εποχής αλλά και τις εμπνεύσεις του. Στην τελευταία μου επίσκεψη (μόλις πριν από 2 ημέρες) απέκτησα νέα αγαπημένη προτίμηση (τα ρολά καπνιστού σολομού, γεμιστά με ξινή κρέμα τυριών και φρέσκο μάραθο).

Με ενημέρωσαν όμως και για την βραδιά γευσιγνωσίας που διοργανώνεται αυτήν την Πέμπτη (14/04) με κρασιά από τα ελληνικά νησιά, έτσι για να αρχίσουμε να μπαίνουμε σε διάθεση καλοκαιρινή. Ενα μενού πέντε πιάτων που συνοδεύονται από ισάριθμους οίνους προερχόμενοι από την Σαντορίνη, τη Σάμο, την Κεφαλλονιά, την Κρήτη και τη Λήμνο. Η τιμή κατά άτομο, όπως έμαθα, είναι 35 ευρώ το άτομο – πολύ συμφέρουσα αν αναλογιστούμε την ποιότητα τόσο του φαγητού όσο και των κρασιών. «Πρώτης τάξεως αφορμή για να ξαναπάω!», σκέφτηκα …

Από το site του εστιατορίου, μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις βραδιές γευσιγνωσίας που διοργανώνονται αλλά και να πάρετε μια πρώτη γεύση από το μενού και την κάβα.

Whisper’s Of Wine: Αγ. Κωνσταντίνου 48, Μαρούσι {{{ map }}}

τηλ. για κρατήσεις: 210 6179 051 και 6973 997 879

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.