Οι δύο συγγνώμες του κόουτς Βαλβέρδε

Σαν παίκτης ο Ερνέστο Βαλβέρδε αρέσκονταν να επιτίθεται και για αυτό καθιερώθηκε ως επιθετικός με αξιοσημείωτη καριέρα στην Εσπανιόλ, στην Μπαρτσελόνα, στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και στη Μαγιόρκα. Σαν προπονητής όμως, αν και λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, προτιμά να παίζει... άμυνα σε θέματα επί προσωπικού.

Σαν παίκτης ο Ερνέστο Βαλβέρδε αρέσκονταν να επιτίθεται και για αυτό καθιερώθηκε ως επιθετικός με αξιοσημείωτη καριέρα στην Εσπανιόλ, στην Μπαρτσελόνα, στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και στη Μαγιόρκα. Σαν προπονητής όμως, αν και λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, προτιμά να παίζει… άμυνα σε θέματα επί προσωπικού.

Οπως άμυνα παίζει όλο αυτό το διάστημα γύρω από το θέμα της παραμονής του ή μη στην τεχνική ηγεσία του πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού. Αποκορύφωμα η εμφάνισή του στη συνέντευξη Τύπου μετά τον νικηφόρο (3-1) αγώνα με την Καβάλα την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο βάσκος προπονητής αν και πολιορκήθηκε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ οι οποίοι γύρευαν λίγο φως στο σκοτάδι που υπάρχει γύρω από τις σχέσεις του με τον Ολυμπιακό, αμύνθηκε με αξιοθαύμαστο τρόπο.

Οχυρωμένος πίσω «από τη συμφωνία που έχουμε κάνει με την ΠΑΕ να μη μιλήσουμε για το θέμα της συνεργασίας μας μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος» ο κ. Βαλβέρδε αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Το «μυρμήγκι» αρνήθηκε ακόμη και να αποκαλύψει τον χρόνο του συμβολαίου του αν και η ίδια η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε δημοσιοποιήσει πριν από λίγες ημέρες ότι είναι διετές, σε μια ανακοίνωσή της με την οποία ήθελε να θέσει τέρμα στη «Βαλβερδολογία», αλλά μάλλον πέτυχε το αντίθετο.

Το ίδιο αποτέλεσμα φαίνεται να είχε και η δημόσια τοποθέτηση του δ’ αντιπροέδρου της ερυθρόλευκης ΠΑΕ κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος ανέφερε ότι «μετά το τέλος της σεζόν θα τα μάθετε όλα». Προς το παρόν το στέλεχος των Ερυθρολεύκων περιορίστηκε να κάνει λόγο για κάποιες λεπτομέρειες που συζητούνται χωρίς βέβαια να αποκαλύψει ποιες είναι αυτές.

Το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξε μπαράζ δημοσιευμάτων στην Ισπανία που συνέδεαν τον κ. Βαλβέρδε είτε με την Αθλέτικ Μπιλμπάο είτε με τη Σεβίλλη μόνο τυχαίο δεν φαίνεται να είναι. Αλλωστε και ο ίδιος ο κόουτς Βαλβέρδε είχε φροντίσει να αφήσει μισάνοιχτη την πόρτα της επιστροφής στην Ισπανία σε συνέντευξη που είχε δώσει. Χθες πάντως, ο ίδιος έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη επειδή μίλησε σε ισπανικό μέσο ενημέρωσης για το θέμα.

Αλλά αυτή η «συγγνώμη» ήταν μάλλον εύκολη. Το δύσκολο για τον κ. Βαλβέρδε θα είναι η «συγγνώμη» προς τη γυναίκα του Σεσίλια και τους δύο γιους του αν τελικά ο ίδιος επιλέξει να συνεχίσει και τη νέα σεζόν στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό (λόγω και συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ) και αυτοί να παραμένουν στην Ισπανία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.