Πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ για το 2011

Τη δημιουργία ενός ενιαίου, ειδικού ταμείου που θα περιλαμβάνει πλήθος ακινήτων μη εισηγμένων ΔΕΚΟ και του Δημοσίου, καθώς και την τιτλοποίηση εσόδων από τα διόδια , ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Οπως επισημάνθηκε, σχετικά, το νέο ταμείο, σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει μια περιουσία , η οποία εκτιμάται στα 8 δισ. ευρώ.Στόχος της δημιουργίας του ταμείου είναι η μείωση του δημοσίου χρέους αλλά και η ολοκλήρωση των δημοσίων έργων.

Τη δημιουργία ενός ενιαίου, ειδικού ταμείου που θα περιλαμβάνει πλήθος ακινήτων μη εισηγμένων ΔΕΚΟ και του Δημοσίου, καθώς και την τιτλοποίηση εσόδων από τα διόδια , ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Οπως επισημάνθηκε, σχετικά, το νέο ταμείο, σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει μια περιουσία , η οποία εκτιμάται στα 8 δισ. ευρώ.

Στόχος της δημιουργίας του ταμείου είναι η μείωση του δημοσίου χρέους αλλά και η ολοκλήρωση των δημοσίων έργων.

Οπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο κ. υπουργός, για κάθε 20 δισ. ευρώ μείωση του χρέους , ετησίως, το κράτος γλυτώνει 1 δισ. ευρώ τόκους.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και στα πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ, που ζητά η τρόικα για το 2011, λόγω αποκλίσεων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό και δήλωσε ότι μέχρι τέλους του επόμενου μήνα θα έχουν αποφασισθεί.

Ωστόσο , δεν διευκρινίζεται αν το ποσό αυτό θα προέλθει από την πλευρά των δαπανών ή των εσόδων.

Στις αρχές του επόμενου μήνα η τρόικα θα βρεθεί στη χώρα μας προκειμένου να αποφασίσει μαζί με την κυβέρνηση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής , δηλαδή για τα μέτρα που θα αποφέρουν 22 δισ. ευρώ κατά την περίοδο 2012 – 2015.

Στις 15 Απριλίου το υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνει τα μέτρα τα οποία θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας όλων των υπουργείων.

Εως τις 15 Μαίου , είπε ο κ. υπουργός, τα μέτρα θα γίνουν νόμος του κράτους.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου οι «κόκκινες γραμμές» είναι τρείς :

– Δεν θα υπάρξει οριζόντια μείωση μισθών.

-Δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές.

-Δεν θα μειωθούν οι δημόσιες επενδύσεις.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.