Η μόδα των Όσκαρ (video)

Τι φόρεσαν οι διασημότητες του Χόλιγουντ στην τελετή απονομής των 2011 Οσκαρ; Οι διασημότεροι οίκοι μόδας που «παρήλασαν» στο κόκκινο χαλί.

Ένα από τα πιο φαντασμαγορικά κομμάτια της απονομής των Όσκαρ 2011 που πραγματοποιήθηκαν προχθές στο Kodac Theater του Χόλιγουντ ήταν αυτό της παρέλασης των διασημοτήτων στο κόκκινο χαλί. Μήνες πριν τη μεγάλη βραδιά τα ατελιέ των διάσημων οίκων μόδας δούλευαν πυρετωδώς για να προετοιμάσουν τις εμφανίσεις παρουσιαστών, προσκεκλημένων και υποψηφίων, ενώ τα στοιχήματα έπεφταν βροχή για το ποιες υπογραφές σχεδιαστών θα έχουν την τιμητική τους.

Ως γνωστόν, δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση σ’ έναν οίκο μόδας από να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των σταρ σε βραδιές χολιγουντιανής λάμψης με αποκορύφωμα τα ΄Όσκαρ. Τελικά, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, οι «ψήφοι» των σταρ μοιράστηκαν μεταξύ αμερικανικών και ευρωπαϊκών οίκων μόδας. Στο κόκκινο χαλί σημειώθηκαν κλασσικές επιλογές γαλλικών και ιταλικών οίκων, όπως Chanel, Gucci, Dior Givenchy, Versace, Dolce&Gabbana, αλλά και αμερικανικών υπογραφών όπως Calvin Klein, Marc Jacobs, Vera Wang και Marchesa.

Κι όσο για τις τάσεις που εκπροσωπήθηκαν, το έντονο κόκκινο χρώμα, τα κεντήματα, οι παγιέτες, τα φτερά, τα πούπουλα και οι μάξι γραμμές ήταν από τις χαρακτηριστικότερες.

Η φετινή νικήτρια του Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου, Νάταλι Πόρτμαν διάλεξε ένα μοβ σύνολο Rodarte (οίκου πίσω από τα κοστούμια της περίφημης ταινίας «Μαύρος Κύκνος»), η νικήτρια Όσκαρ Β Γυναικείου Ρόλου, Μελίσα Λίο διάλεξε μια τουαλέτα Marc Bower, ενώ η περσινή νικήτρια Σάντρα Μπούλοκ φόρεσε Vera Wang. Η Κέιτ Μπλάντσετ ήταν υπέροχη μέσα σε μια τουαλέτα Givenchy Couture και η Νικόλ Κίτμαν με ένα φόρεμα Christian Dior.

\Η Γκουίνεθ Πάλτροου διάλεξε ένα σύνολο Calvin Clein by Francisco Costa, η Χίλαρι Σουόνγκ μια μάξι τουαλέτα Gucci, η Σάρον Στόουν ένα σύνολο Christian Dior με αναφορές στην ταινία «Μαύρος Κύκνος» ενώ η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ και η Μαρίσα Τομέι έριξαν ματιές στο παρελθόν με τουαλέτες Colleen Atwood σε κλίμα 80’ς και Charles James σε κλίμα 50’ς, αντιστοίχως. Marchesa για την Χάλε Μπέρι και L’Wren Scott για την Πενέλοπε Κρους.

Κι όσο για την ελληνίδα Αγγελική Παπούλια που συμμετείχε στον, υποψήφιο για Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου, το δίλημμα ήταν μεταξύ μιας τουαλέτας της ελληνίδας σχεδιάστριας, Λουκίας, και του ιταλικού οίκου Gucci. Τελικά η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του δεύτερου…

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.