Μελιτζάνες και πιπεριές όλο άρωμα

Μελιτζάνες και πιπεριές όλο άρωμα

προετοιμασία: 20 λεπτά, μαγείρεμα: 25 λεπτά

Yλικα για 6 ατομα

3/4 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο

1 ξυλάκι κανέλας

½ κ.γ. κόλιαντρο, σε σπόρους

1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

3 μελιτζάνες φλάσκες, σε μπουκιές

3 πιπεριές πράσινες, σε καρέ

1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες

1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια

4-5 ίνες σαφράν

1 κοφτό κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

½ κ.γ. κύμινο

1 φλιτζ. νερό

αλάτι

1 κ.κ. μέλι

½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

3/4 φλιτζ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα

2 κ.σ. φέτα ή κατίκι (προεαιρετικά)

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ξυλάκι της κανέλας, το κόλιαντρο και το τζίντζερ, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
Σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σαφράν, την πάπρικα, το κύμινο και το αλάτι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγομαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε το τυρί, αφήνουμε 2 λεπτά και την τελευταία στιγμή προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε προσεκτικά κουνώντας την κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.