Πώς θα γίνει ο πρωτογενής τομέας το «υπερόπλο» της Ελλάδας

Η κρίση ως ευκαιρία εκπόνησης σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας - Ο ρόλος της μεσογειακής διατροφής και οι επενδύσεις που θα μπορούσαν να γίνουν

Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα σε όλα τα πεδία του, αλλά κυρίως η έμφαση στα προϊόντα της μεσογειακής διατροφής συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επόμενη φάση, μετά την υγειονομική κρίση λόγω κορωνοϊού. Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας προ ημερών στην καθιερωμένη του ενημέρωση έδωσε έμφαση στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής, ως μια μορφή «όπλου» έναντι του κορωνοϊού.

Τα τελευταία στοιχεία που δείχνουν αύξηση των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά και των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών έχουν αναλυθεί στην κυβέρνηση και ειδικά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Και με δεδομένο ότι ο κλάδος του τουρισμού, η λεγόμενη «βαριά βιομηχανία της χώρας», θα υποστεί πολύ μεγάλη πίεση, ενώ ήδη πολλοί μιλάνε και για «χαμένη χρονιά» με δυσοίωνες προβλέψεις και για το 2021, έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση για τις αναγκαίες επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.