Η Κομισιόν ενισχύει την κυκλική οικονομία

Δέσμη προτάσεων για ενίσχυση των επιχειρηματικών μοντέλων και ενδυνάμωση των καταναλωτών - Εως το 2030, το νέο πλαίσιο μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση 132 εκατ. ΤΙΠ πρωτογενούς ενέργειας

«Οι προτάσεις μας για την κυκλική οικονομία σημαίνουν την έναρξη μιας εποχής κατά την οποία τα προϊόντα θα σχεδιάζονται με τρόπο που θα αποφέρει οφέλη σε όλους, θα σέβεται τα όρια του πλανήτη μας και θα προστατεύει το περιβάλλον. Με την αύξηση της διάρκειας ζωής των τηλεφώνων που χρησιμοποιούμε, των ρούχων που φοράμε και πολλών άλλων προϊόντων, οι ευρωπαίοι καταναλωτές θα εξοικονομούν χρήματα. Επίσης, τα προϊόντα στο τέλος της ζωής τους δεν θα αποτελούν πηγή ρύπανσης αλλά πηγή νέων υλικών για την οικονομία, και έτσι θα μειώνεται η εξάρτηση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων από τις εισαγωγές».

Η δήλωση αυτή του επιτρόπου Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσιους έπειτα από συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνοψίζει την ουσία της δέσμης προτάσεων που επεξεργάστηκε η Επιτροπή με στόχο τα βιώσιμα προϊόντα να γίνουν κανόνας στην ΕΕ, να ενισχυθούν τα κυκλικά επιχειρηματικά μοντέλα και να ενδυναμωθούν οι καταναλωτές για την πράσινη μετάβαση.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.