Στο «Πρωινό Σαββατοκύριακο» του ΑΝΤ1 συνδυάζει την εμπειρία του από το «MasterChef» με την τωρινή του καθημερινότητα ως τηλεοπτικού μάγειρα. Πριν από την είσοδό του στο reality, όμως, ο Χρήστος Μοίρας είχε ζήσει πολλά χρόνια στη Γερμανία, όπου εργαζόταν ως κομμωτής και είχε το δικό του μπαρμπέρικο, το οποίο τον δίδαξε την εργατικότητα, τη φροντίδα και την πειθαρχία στη δουλειά. Από τα πρώτα του βήματα στην κουζίνα του οικογενειακού σπιτιού στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου έως τη σημερινή του δραστηριότητα στην τηλεόραση, στην εστίαση και στα social media, μας μιλά για τη διαδρομή του στη γαστρονομία, την έμπνευσή του από την ελληνική παράδοση και ύπαιθρο αλλά και για τις οικογενειακές του στιγμές, τον ερχομό του δεύτερου γιου του, ακόμα και για την επαφή του με την ηλεκτροκίνηση μέσω του Firefly EV της NIO.

Μπήκατε στο «MasterChef» ως ερασιτέχνης μάγειρας. Τι σας δίδαξε αυτή η εμπειρία; Πώς προέκυψε η μαγειρική στη ζωή σας;
Ως μάγειρας μπήκα στο «MasterChef» και μάγειρα συνεχίζω να θεωρώ τον εαυτό μου και μετά την ολοκλήρωσή του. Τι κρατώ από τη συμμετοχή μου; Κάποιες αδελφικές φιλίες που απέκτησα και κάποιες συμπεριφορές –ακόμα και δικές μου– που αντιμετώπισα. Δεν είναι εύκολο να συνυπάρχεις με τόσο κόσμο, με τόσα διαφορετικά άτομα, για περίπου πέντε μήνες. Ωστόσο τόσο οι τρεις κριτές όσο και η καθημερινότητα εκεί μου επιβεβαίωσαν το λόγο για τον οποίο θέλω να ασχολούμαι πλέον και επαγγελματικά με τη μαγειρική.
Η μαγειρική είναι σίγουρα απαιτητική, αλλά το μεγαλύτερο άγχος για μένα είναι να είναι υγιής η οικογένειά μου και μετά να τρέχουν ωραία όλες οι δουλειές και τα projects.




