Η νέα ταινία Being Maria, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Matt Dillon και η Anamaria Vartolomei, εξερευνά τη ζωή της Maria Schneider και τη δημιουργία μιας από τις πιο διαβόητες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Ίσως πρόκειται για την πιο διαβόητη σκηνή σε ολόκληρη την ιστορία του κινηματογράφου.
Το σεξουαλικό δράμα Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι (Last Tango in Paris), που γυρίστηκε από τον Ιταλό σκηνοθέτη Bernardo Bertolucci και κυκλοφόρησε το 1972, είναι η ιστορία μιας σχέσης μεταξύ ενός μεσήλικα, του Paul, και μιας νεαρής γυναίκας, της Jeanne , σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι.
Η περιβόητη «σκηνή με το βούτυρο» δεν υπήρχε στο αρχικό σενάριο και μέρη της γυρίστηκαν χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση της 19χρονης ηθοποιού Maria Schneider.
"Last Tango in Paris" rape scene was not consensual, director Bernardo Bertolucci admits https://t.co/5oVFHR6KKZ pic.twitter.com/FjpmIDZu2H
— Variety (@Variety) December 3, 2016