Όλα ξεκίνησαν όταν σε μια αγαπημένη μου vidcast εκπομπή (The diary of a CEO), βρέθηκε καλεσμένη η γνωστή και ως Glucose Goddess, Jessie Inchauspé.
Η Jessie Inchauspé είναι Γαλλίδα βιοχημικός με εξειδίκευση στη μελέτη των διαβητολογικών διαταραχών. Έγινε ευρέως γνωστή για την έρευνά της σχετικά με τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, ενώ προτείνει και πρακτικές διατροφής που βοηθούν στη σταθεροποίηση του γλυκαιμικού δείκτη.
Σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν ορισμένες διατροφικές συνήθειες που μπορούν να έχουν καθοριστικό ρόλο, στο αν ένα άτομο θα αναπτύξει διαβήτη ή όχι. Μερικές από τις συνήθειες αυτές, αφορά το πρώτο γεύμα της ημέρας, το οποίο απαραίτητα πρέπει να είναι αλμυρό και να έχει ως βάση την πρωτεΐνη και τα καλά λιπαρά. Αυτή είναι μια από τις βασικότερες συμβουλές της Jessie Inchauspé, την οποία αποφάσισα να ακολουθήσω και εγώ, για να παρατηρήσω τα επίπεδα της ενέργειας μου, αλλά και τις αλλαγές στον οργανισμό μου.
Και πράγματι τα πρωινά μου γεύματα αντικαταστάθηκαν από αλμυρές επιλογές, πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως αυγά, είτε ομελέτα είτε με αβοκάντο, γιαούρτι με ξηρούς καρπούς, τορτίγια με κοτόπουλο ή κάποιο πρωτεϊνούχο ρόφημα, χωρίς όμως φρούτα. Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις επιλογές. Σύμφωνα με την Γαλλίδα βιοχημικό, ένα αλμυρό πρώτο γεύμα σταθεροποιεί το σάκχαρο του αίματος, καθώς η πρωτεΐνη επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης, αποτρέποντας τις απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου, κάτι που μειώνει την κούραση και τις λιγούρες μέσα στη μέρα.
