Τα σπαράγγια, το πράσινο αυτό λαχανικό που γεμίζει τα τραπέζια μας με το που ζεστάνει ο καιρός, είναι διαθέσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ωστόσο, η καλύτερη εποχή για να τα απολαύσουμε είναι η άνοιξη, όταν βρίσκονται στην απόλυτη ακμή τους και προσφέρουν την πιο φρέσκια και ζωντανή γεύση. Αυτή η περίοδος συγκομιδής τους προσφέρει τη μέγιστη θρεπτική αξία και γεύση, καθώς τα σπαράγγια είναι γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην ενίσχυση του οργανισμού μας.
Τα σπαράγγια συνδυάζονται τέλεια με άλλες ανοιξιάτικες γεύσεις, όπως τα μπιζέλια, το σκόρδο, οι φρέσκιες πατάτες και τα βότανα της εποχής. Μπορείτε να τα απολαύσετε ωμά, σε σαλάτες, να τα ψήσετε στο φούρνο, να τα σοτάρετε ή να τα προσθέσετε σε διάφορες συνταγές. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, και οι γεύσεις τους πάντα φρέσκες και ευχάριστες.
Αν και μπορείτε να τα βρείτε όλο το χρόνο στα ράφια των σούπερ μάρκετ, η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να τα απολαύσετε φρέσκα, με τη γεύση τους να είναι πιο ζωντανή και τη σύστασή τους πιο τρυφερή. Η πιο συνηθισμένη ποικιλία είναι το πράσινο σπαράγγι, αλλά μπορεί να βρείτε και λευκό και μοβ, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις και υφές.



