Η υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη ούτε γεμάτη περιορισμούς. Συχνά, η διαφορά κρύβεται σε απλές αλλά στρατηγικές επιλογές: το πώς συνδυάζουμε τα τρόφιμα στο καθημερινό μας πιάτο. Ορισμένοι συνδυασμοί αυξάνουν θεαματικά την απορρόφηση βιταμινών και αντιοξειδωτικών, προσφέροντας προστασία από φλεγμονές, καρδιαγγειακές παθήσεις και πρόωρη γήρανση.
Ακολουθούν οι πιο ισχυροί – και νόστιμοι – συνδυασμοί που μπορείς να βάλεις στη ζωή σου από σήμερα.
Ντομάτα + Ελαιόλαδο: Αντιοξειδωτικό boost για καρδιά & δέρμα

Η ντομάτα είναι πλούσια σε λυκοπένιο, ισχυρό αντιοξειδωτικό που μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών και ορισμένων καρκίνων. Σύμφωνα με μελέτη της Harvard School of Public Health, το λυκοπένιο απορροφάται καλύτερα παρουσία λιπαρών. Το ελαιόλαδο, πλούσιο σε μονοακόρεστα, ενισχύει αυτή την απορρόφηση, προστατεύοντας κύτταρα και δέρμα.




