Στον κόσμο των γαλακτοκομικών προϊόντων, δύο κορυφαία προϊόντα πλούσια σε προβιοτικά διεκδικούν την προσοχή μας. Το κεφίρ και το γιαούρτι. Και τα δύο είναι εξαιρετικά για το πεπτικό σύστημα, γεμάτα προβιοτικά και με πλούσια θρεπτικά συστατικά, αλλά ποιο είναι καλύτερο να επιλέξει κανείς;
Εάν αναρωτιέσαι ποια είναι η διαφορά μεταξύ κεφίρ και γιαουρτιού και ποιο ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου, ακολουθούν μερικά σημαντικά στοιχεία.
Κεφίρ vs. Γιαούρτι: Οι βασικές διαφορές
Το κεφίρ και το γιαούρτι είναι και τα δύο προϊόντα ζύμωσης του γάλακτος, αλλά έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Το κεφίρ είναι πιο ρευστό και μπορεί να καταναλωθεί ως ρόφημα, ενώ το γιαούρτι έχει πιο πηχτή και κρεμώδη υφή. Επιπλέον, το κεφίρ περιέχει περισσότερα στελέχη προβιοτικών, κάνοντάς το ακόμα πιο ωφέλιμο για την εντερική υγεία.
Το γιαούρτι, από την άλλη, έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να χτίσουν μυϊκή μάζα ή να καλύψουν το αίσθημα πείνας.