Τα μύρτιλα θεωρούνται ένα από τα πιο δημοφιλή superfoods παγκοσμίως, χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση κατεψυγμένων μύρτιλων μπορεί να είναι ακόμα πιο ωφέλιμη για τον οργανισμό. Από τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών μέχρι την καλύτερη απορρόφηση από το σώμα μας, η κατάψυξη φαίνεται να λειτουργεί υπέρ τους.

Διατήρηση αντιοξειδωτικών: Τα φρέσκα μύρτιλα, αν δεν καταναλωθούν άμεσα, χάνουν έως και το 50% των αντιοξειδωτικών τους μέσα σε λίγες εβδομάδες. Αντίθετα, τα κατεψυγμένα διατηρούν το 95% των θρεπτικών τους συστατικών για μήνες, καθιστώντας τα πιο αξιόπιστη επιλογή για μακροχρόνια κατανάλωση.
Καλύτερη απορρόφηση: Η διαδικασία της κατάψυξης «σπάει» τα κυτταρικά τοιχώματα του καρπού, διευκολύνοντας το σώμα μας να απορροφήσει πιο εύκολα τα πολύτιμα φλαβονοειδή και τις βιταμίνες.


