Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα συχνά συνδέονται με διάφορα προβλήματα υγείας, μερικά σοβαρά, όπως καρδιοαγγειακές παθήσεις, καρκίνο και διαβήτη τύπου 2. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια τρόφιμα που, ειδικά όταν τα αγοράζουμε σε τυποποιημένη μορφή, μπορεί να νομίζουμε ότι έχουν υποβληθεί σε εντατική επεξεργασία, αλλά στην πραγματικότητα διατηρούν σε μεγάλο βαθμό τη φυσική τους μορφή και τα οφέλη που προσφέρουν στο σώμα μας. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και μπορούν να προστεθούν σε διάφορα γεύματα.
Ποια είναι τα τρόφιμα που φαίνονται ανθυγιεινά, αλλά δεν είναι:
Η Maya Vadiveloo, PhD, RD, διαιτολόγος και επιδημιολόγος διατροφής, τα παρουσιάζει σε ένα νέο άρθρο στο περιοδικό “Self”.
Κονσερβοποιημένα όσπρια: Όταν δεν συνοδεύονται από άλλα συστατικά και μπαχαρικά, αποτελούν μια θρεπτική προσθήκη σε γεύματα όπως σαλάτες, μακαρόνια και σούπες, και είναι καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών.
Τουρσί ή κονσερβοποιημένα λαχανικά: Συχνά συσκευάζονται φρέσκα, πράγμα που σημαίνει ότι διατηρούν πολλές από τις θρεπτικές τους αξίες. Καταναλώνονται ιδανικά σε σαλάτες, σάλτσες ή σάντουιτς. Για να περιορίσουμε την κατανάλωση νατρίου, πρέπει να τα ξεπλένουμε πριν τα καταναλώσουμε.
