Το λανσάρισμα της νέας σάλτσας Pesto Basilico e Limone γιόρτασε η Barilla με ένα άκρως εντυπωσιακό event μεταξύ 28-30 Ιουνίου διαμορφώνοντας το Olympias Rooftop Bar σε έναν ανεπανάληπτο λεμονόκηπο εμπνευσμένο από τα χρώματα και αρώματα της σάλτσας. Η Αθήνα, ήταν η 3η πόλη που φιλοξένησε φέτος τη Limonaia Urbnana, ένα concept που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Barilla πέρυσι στο Μιλάνο, ενώ φέτος έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε Ρώμη και Παρίσι, με το Μόναχο να ακολουθεί το Σεπτέμβριο. Από το μεσημέρι έως και το βράδυ, η εκδήλωση ήταν ανοιχτή προς το κοινό που είχε την ευκαιρία να προμηθευτεί τα εισιτήρια του, συμμετέχοντας σε δημιουργικά και μαγειρικά workshops ενώ παράλληλα δοκίμασε και τη νέα pesto σε ένα μενού που έφερε την υπογραφή της γαστρονομικής ομάδα της Barilla.
Στο opening της Limonaia Urbana παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από κορυφαία Μέσα καθώς και πλήθος γνωστών προσωπικοτήτων από το χώρο της τηλεόρασης και των social media όπως η Χριστίνα Μπόμπα, ο Ηλίας Γκότσης, η Μαρία Ηλιάκη και η Ραφαέλλα Ψαρρού καθώς και experts από τον χώρο της μαγειρικής όπως ο Νικόλας Σακελλαρίου, ο Λάμπρος Βακιάρος και ο Δημήτρης Μιχαηλίδης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών, τα masterclasses χειροτεχνίας πραγματοποιούνταν από τους Μπλέ Ζέβρα και Secret Garden καθώς και τα Choe Candles που έδωσαν τη δική τους νότα δημιουργικότητας εμπνευσμένοι από τις πρώτες ύλες και τα αρώματα του Pesto Basilico e Limone. Στα masterclasses το κοινό με μεγάλο ενθουσιασμό δημιούργησε τα δικά του κεριά εμπνευσμένα από τα αρώματα του βασιλικού και του λεμονιού και ζωγράφισε τη δική του κεραμική γλάστρα φυτεύοντας στο τέλος ένα φρέσκο βασιλικό.
Κάθε μέρα τα μαγειρικά masterclasses ήταν sold out. Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, η Δωροθέα Μερκούρη με καταγωγή από την Ιταλία και η σεφ Μάγκυ Ταμπακάκη, expert της Ιταλικής κουζίνας μαγείρεψαν live για το κοινό μοναδικές συνταγές με τη νέα Barilla Pesto Basilico e Limone κερδίζοντας το ενδιαφέρον όλων.