Καθώς οι καλοκαιρινές μέρες φτάνουν προς το τέλος τους, είναι η ιδανική στιγμή να απολαύσουμε πιάτα που συνδυάζουν γεύση και φρεσκάδα χωρίς τύψεις. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει τη λύση! Οι μελιτζάνες στο φούρνο, χωρίς τηγάνισμα, αποτελούν τον ορισμό του μεσογειακού πιάτου: ζουμερές, γεμάτες αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Κ, C και φυλλικό οξύ, αλλά και πολύτιμες πολυφαινόλες του ελαιόλαδου που στηρίζουν την καρδιακή υγεία. Η σάλτσα γιαούρτι σε συνδυασμό με ρόδι προσθέτει φρεσκάδα και γλύκα, δημιουργώντας ένα πιάτο που γιορτάζει το καλοκαίρι και την υγιεινή διατροφή, ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια και φιλικά γεύματα.

Υλικά
2 τεμάχια μελιτζάνες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κλων. θυμάρι
Λίγη ρίγανη
Αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
3 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελ. σκόρδο
Αλάτι
1 τεμάχιο ρόδι, προαιρετικά
λιγο μαιντανό ψιλοκομμένο
Για να μάθετε την εκτέλεση, μπορείτε να επισκεφθείτε το νέο argiro.gr, εκεί όπου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά.
