ΤΟ ΒΗΜΑ logo

Τα μυστικά για τέλεια κάστανα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τα μυστικά για τέλεια κάστανα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 1

Ο χειμώνας πλησιάζει και τα κάστανα έχουν την τιμητική τους! Είτε τα προτιμάτε βραστά, είτε ψητά στο φούρνο, στο τζάκι ή ακόμη και στο φούρνο μικροκυμάτων, το σωστό καθάρισμα και μαγείρεμα είναι το κλειδί για να απολαύσετε στο έπακρο τη μοναδική τους γεύση.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Τα κάστανα είναι η πιο αγαπημένη γεύση του φθινοπώρου αλλά και η πιο νοσταλγική εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό από ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για το εύκολο ξεφλούδισμα, τους τρόπους μαγειρέματος και τη σωστή συντήρηση.

Βραστά κάστανα για εύκολο ξεφλούδισμα

Προετοιμασία:

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάντε δύο κάθετες χαρακιές σε κάθε κάστανο, κατά προτίμηση στην πιο κοίλη πλευρά του.

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετήστε τα κάστανα σε κατσαρόλα και καλύψτε τα με νερό.
  2. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, βράστε τα για 15–20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Στραγγίστε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ, σκεπάζοντάς τα με μια πετσέτα για 10 λεπτά.

Μυστικό:
Καθαρίστε τα όσο είναι ακόμη ζεστά! Όταν κρυώσουν, η φλούδα αφαιρείται πολύ πιο δύσκολα.

*Για να μάθετε τα υπόλοιπα μυστικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το νέο argiro.gr, εκεί όπου το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά.


Το επεισόδιο που πρέπει να ακούσεις οπωσδήποτε πριν τις γιορτές

Λίγο πριν τις γιορτές, η Ειρήνη και η Έλενα μιλούν ειλικρινά για την άτυπη (και τελικά αόρατη) πίεση της τέλειας χριστουγεννιάτικης εικόνας.


READ MORE

Exit mobile version