Τα κάστανα είναι η πιο αγαπημένη γεύση του φθινοπώρου αλλά και η πιο νοσταλγική εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό από ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για το εύκολο ξεφλούδισμα, τους τρόπους μαγειρέματος και τη σωστή συντήρηση.
Βραστά κάστανα για εύκολο ξεφλούδισμα
Προετοιμασία:
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάντε δύο κάθετες χαρακιές σε κάθε κάστανο, κατά προτίμηση στην πιο κοίλη πλευρά του.
Εκτέλεση:
- Τοποθετήστε τα κάστανα σε κατσαρόλα και καλύψτε τα με νερό.
- Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, βράστε τα για 15–20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίστε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ, σκεπάζοντάς τα με μια πετσέτα για 10 λεπτά.
Μυστικό:
Καθαρίστε τα όσο είναι ακόμη ζεστά! Όταν κρυώσουν, η φλούδα αφαιρείται πολύ πιο δύσκολα.
*Για να μάθετε τα υπόλοιπα μυστικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το νέο argiro.gr, εκεί όπου το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά.
