Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα δροσιστικό γλυκό όσο κρατούν οι υψηλές θερμοκρασίες μες στον Σεπτέμβρη, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την πρόταση της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Eίναι εύκολη, πεντανόστιμη και δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Πάρτε χαρτί και μολύβι, και σημειώστε!
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
20 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
50 gr βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
600 gr πλήρες γάλα
70 gr ζάχαρη
25 gr κορν φλάουρ
6 κρόκους αυγών
100 gr βούτυρο σε κομμάτια
220 gr κουβερτούρα 60% ψιλοκομμένη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
350 gr κρέμα γάλακτος
35% κρύα
1 κ.σ. ζάχαρη
Λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
Λίγο κακάο
Για να μάθετε την εκτέλεση, μπορείτε να επισκεφθείτε το νέο argiro.gr, εκεί όπου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά.
