Οι παραδοσιακές συνταγές φέρουν μέσα τους μια γλυκιά δόση νοσταλγίας. Ίσως γι' αυτό είναι πάντα πεντανόστιμες, γιατί κουβαλούν κάτι από τη μνήμη της παιδικής μας ηλικίας.
Η σημερινή συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, δεν είναι άλλη από τη μηλόπιτα της γιαγιάς, η οποία είναι νηστίσιμη, χωρίς αυγά και ιδανική για αρχάριους
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
1/2 kg
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 κ.γ.
μπέικιν πάουντερ1 φλ.
ταχίνι1/2 φλ.
νερό2/3 φλ.
χυμό πορτοκάλι1/2 φλ.
ζάχαρη3 κ.σ.
κονιάκ
ξύσμα από 1 λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
4
μήλα5 κ.σ.
ζάχαρη1 φλ.
καρύδια χοντροτριμμένα1 φλ.
σταφίδα ξανθιά3 κ.σ.
φρυγανιά τριμμένη200 gr
χαλβάς με σοκολάτα σπασμένος σε κομματάκιαΛίγη
κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα
Για να μάθετε την εκτέλεση της συνταγής, μπορείτε να επισκεφθείτε το νέο argiro.gr, εκεί όπου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά.
