Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
200 gr βούτυρο
300 gr ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
5 αυγά
1 βανίλια
1 λεμόνι ακέρωτο (ξύσμα)
220 gr γάλα
500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. καρύδι χοντροκομμένο
1/2 φλ. σταφίδες ανάμεικτες
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΗΛΑ
2 μήλα κομμένα σε καρέ
3 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. κοφτή κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
1 κ.σ. μαλακό βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
1 κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
100 gr βούτυρο μαλακό
100 gr καστανή ζάχαρη (ή κρυσταλλική)
3 μήλα ανάμεικτα (πράσινα και κόκκινα)
*Για να μάθετε την εκτέλεση της συνταγής, μπορείτε να επισκεφθείτε το νέο argiro.gr, εκεί όπου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά.
