Η κολοκυθόσουπα βελουτέ, είναι η απόλυτη συνταγή του φθινοπώρου. Κρεμώδης και αρωματική, εύκολη και θρεπτική. Είναι ιδανική για ζεστό και γευστικό πρώτο πιάτο, και αν δοκιμάσετε να τη φτιάξετε με όλα τα μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τότε θα θέλετε να τη φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Υλικά
1½ kg κίτρινη κολοκύθα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
800 ml νερό ή ζωμό κότας ή κρέατος
500 ml φρέσκο γάλα ή κρέμα γάλακτος light
1 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
200 gr γραβιέρα (η μισή τριμμένη, η άλλη μισή κομμένη σε καρέ)
300 gr στραγγιστό γιαούρτι
*Για να μάθετε την εκτέλεση της συνταγής, μπορείτε να επισκεφθείτε το νέο argiro.gr, εκεί όπου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά.
