Οι πρώτες ψυχρές μέρες του φθινοπώρου, είναι η κατάλληλη αφορμή για να φτιάξουμε συνταγές όπως τα αγαπημένα γιουβαρλάκια. Είναι συνώνυμο της θαλπωρής και της ζεστασιάς. Αν σας έχουν λείψει και θέλετε να φτιάξετε ένα φαγητό που θα πάει κατευθείαν στην ψυχούλα, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την καλύτερη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
500 gr μοσχαρίσιο κιμά
1 αυγό
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο)
1 καρότο ψιλοτριμμένο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 καρότο σε μικρά καρέ
1 μικρή σελινόριζα σε μικρά καρέ (300 γρ.)
1 πατάτα σε μικρά καρέ
1 πράσο ψιλοκομμένο
1½ lt νερό ζεστό
2 αυγά
2 μέτρια λεμόνια
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για να μάθετε την εκτέλεση, μπορείτε να επισκεφθείτε το νέο argiro.gr, εκεί όπου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά.
