Η παρακάτω σαλάτα είναι ένας έξυπνος και νόστιμος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις τοξίνες και να ξαναβρείτε τη γραμμή σας.
Σαλάτα με λαχανίδα, φρούτα & ξηρούς καρπούς
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Υλικά για 4-6 άτομα
• 4-5 μεγάλα φύλλα λαχανίδας (kale)
• 200 γρ. μπρόκολο σε φουντίτσες
• 1 πορτοκάλι φιλεταρισμένο
• 1 ξινόμηλο σε μικρούς κύβους
• 3-4 μικρά ραπανάκια σε λεπτές φέτες
• 2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
• 2 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
• 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
Για το ντρέσινγκ
• 30 ml χυμό πορτοκαλιού
• 2 κ.γ. λευκό ξίδι
• 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
• 3-4 στήμονες κρόκου Κοζάνης
• 1 κ.γ. μέλι
• 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
• Αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το ντρέσινγκ: Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το χυμό πορτοκαλιού με τη μουστάρδα, το ξίδι και το μέλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης και το αλάτι και στη συνέχεια το ελαιόλαδο, σιγά σιγά και σε ροή κλωστής, χτυπώντας ταυτόχρονα το μείγμα με σύρμα, μέχρι να δέσει.
Ζεματίζουμε το μπρόκολο σε καυτό αλατισμένο νερό για 3-5 λεπτά και στη συνέχεια το ρίχνουμε κατευθείαν σε μπολ με νερό και πάγο, για να σταματήσουμε το βρασμό και να διατηρήσει το ζωντανό χρώμα του. Το σουρώνουμε.