Οι σαλάτες έχουν την ατυχία να θεωρούνται το «βαρετό» ή το «υγιεινό αλλά άνοστο» πιάτο ενός γεύματος. Κι όμως, μια καλά φτιαγμένη σαλάτα μπορεί να γίνει πρωταγωνίστρια στο τραπέζι – και όχι απλώς συνοδευτική. Το μυστικό; Να αποφύγεις μερικά κοινά λάθη που πολλοί κάνουμε χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε.
Με τη βοήθεια της Jess Damuck, συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής και συνεργάτιδας της Martha Stewart, συγκεντρώσαμε τα 10 σημαντικότερα λάθη που καταστρέφουν ακόμα και την πιο φρέσκια σαλάτα – και πώς να τα διορθώσεις, για να έχεις κάθε φορά ένα αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει και στον ουρανίσκο και στο Instagram.

1. Χρησιμοποιείς έτοιμο dressing
Όσο βολικά κι αν είναι τα έτοιμα dressing, δύσκολα ξεπερνούν τη γεύση μιας σπιτικής βινεγκρέτ. Τα περισσότερα περιέχουν πρόσθετα, ζάχαρη και σταθεροποιητές που αλλοιώνουν τη φρεσκάδα. Αντίθετα, ένα σπιτικό dressing γίνεται σε δευτερόλεπτα και προσαρμόζεται στα υλικά της κάθε σαλάτας. Μια απλή βάση από ελαιόλαδο, λεμόνι ή ξύδι και μουστάρδα αρκεί – η γεύση απογειώνεται.



