Τι είναι η aquafaba;
Είναι το υγρό που μένει αφού βράσουμε ρεβίθια ή άλλους λευκά όσπρια (π.χ. φασόλια ή λευκά φασόλια). Το όνομά της προέρχεται από τα λατινικά: aqua (νερό) + faba (φασόλι).
Η aquafaba έχει την ιδιαίτερη ικανότητα να μιμείται τις ιδιότητες του ασπραδιού αυγού, ειδικά όταν χτυπηθεί, θα έχεις μπροστά σου μια αφράτη φουσκωτή μαρέγκα που δεν θα το πιστεύεις!.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως:
- Υποκατάστατο ασπραδιού αυγού (π.χ. σε μαρέγκα, μους, μαγιονέζα, κ.λπ.)
- Δέσμευτικό ή αφριστικό υλικό σε γλυκά και vegan συνταγές
- Συστατικό για vegan μαγιονέζα, κέικ, μπισκότα κ.ά.
Για να δείτε πώς να πετύχετε τη σωστή σύσταση στην aquafaba, μπορείτε να επισκεφθείτε το νέο argiro.gr, εκεί όπου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά.
