Αν σας αρέσουν τα αφράτα και τραγανά μελομακάρονα με τέλειο σιρόπι, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε μια πανεύκολη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
240 gr ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
240 gr ελαιόλαδο ελαφρύ
50 gr κονιάκ
160 gr χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
200 gr ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. κοφτό γαρύφαλλο
2 κ.γ. κοφτά κανέλα
2 πορτοκάλια ακέρωτα (ξύσμα)
900 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
400 gr ζάχαρη
400 gr νερό
400 gr μέλι θυμαρίσιο
1/2 λεμόνι (ακέρωτο)
Αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι (για το πασπάλισμα)
Τα υπόλοιπα μυστικά θα τα βρείτε στο argiro.gr, εκεί όπου το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά.
