Σε έναν κόσμο όπου το comfort food συναντά τη γαστρονομική αισθητική, το σουβλάκι ξανασυστήνεται – πιο αυθεντικό, πιο δημιουργικό, πιο «χειροποίητο» από ποτέ. Νέα παιδιά με μεράκι και φαντασία, σεφ με εμπειρία και αγάπη για την παράδοση, γυναίκες που παίρνουν στα χέρια τους τη σχάρα, αναβαθμίζουν το πιο εμβληματικό street food της Ελλάδας. Αυτά είναι τα νέα σουβλατζίδικα που τιμούν την ιστορία του τυλιχτού και του καλαμακιού, αλλά του δίνουν και κάτι παραπάνω. Xαρακτήρα και φροντίδα.
1. Hoocut – Ένα σουβλάκι βασισμένο στην αυθεντικότητα και την τελειότητα
Όταν το Hoocut άνοιξε για πρώτη φορά το 2018, το concept του ήταν απλό, αλλά ταυτόχρονα επαναστατικό. Ήταν το πρώτο σουβλατζίδικο που βασίστηκε στην αυθεντικότητα και την τελειότητα της πρώτης ύλης, δημιουργώντας αίσθηση στην αθηναϊκή γαστρονομία. Ανοιχτές πίτες, φρέσκα υλικά, χειροποίητο γύρο και μία μοναδική διαδικασία παρασκευής ήταν τα χαρακτηριστικά του που το έκαναν αμέσως ξεχωριστό.
Οι σεφ Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, δημιουργοί του Hoocut, είναι γνωστοί για τη δουλειά τους σε άλλα δημοφιλή εστιατόρια, όπως το Basegrill και το Ateno. Στο Hoocut, όμως, έβαλαν όλη τους την τέχνη και την εμπειρία στο να δημιουργήσουν το απόλυτο σουβλάκι, χωρίς να αφήσουν τίποτα στην τύχη. Οι πίτες δεν παρασκευάζονται σε μεγάλες ποσότητες, αλλά ανοίγονται μπροστά σου, έτοιμες να απορροφήσουν τα φρέσκα υλικά που επιλέγεις.