Ομολογώ πως τα έθιμα έχουν και εκείνα τη δική τους χάρη. Και ναι μεν, η Τσικνοπέμπτη θα μπορούσε να ήταν λάθος για πολλούς λόγους, τελικά κάποιες στιγμές απλά πιάνεις τον εαυτό σου να θέλει να απολαύσει μια μικρή γιορτή -μια μικρή στιγμή μέσα στην ημέρα, που θα προσφέρει μια ευχαρίστηση.
Και η σημερινή ημέρα, είναι η ιδανική αφορμή για να απολαύσουμε ένα ωραίο και λαχταριστό πιάτο με κρεατικά, τιμώντας το έθιμο και βάζοντας λίγο παραπάνω κέφι στην σημερινή ψυχρή Πέμπτη. Όσο οι ειδικοί προειδοποιούν για χιόνια, εμείς ψάχνουμε τα μαγαζιά του κέντρου που έχουν να μας προσφέρουν καλοψημένο κρέας, και νόστιμα πιάτα, που θα μας θυμίσουν παλιές καλές εποχές.
Brutus Tavern
Σίγουρα κάποια στιγμή στα IG stories σου θα έχεις πετύχει κάποιο απόσπασμα από τα χαρακτηριστικά πιάτα της Brutus ταβέρνα. Βρίσκεται στην περιοχή του Κολωνακίου, και αποτελεί έναν προορισμό για τους λάτρεις του κρέατος, που αναζητούν μια εξαιρετική και εκλεπτυσμένη γαστρονομική εμπειρία. Το εστιατόριο ξεχωρίζει για την αυθεντική προσέγγισή του στις premium κοπές κρέατος, προσφέροντας μια ποικιλία εκλεκτών επιλογών.
Το κρέας εδώ είναι πρωταγωνιστής και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν για παράδειγμα το αυστραλέζικο Dry Aged Black Angus Tomahawk, ένα φιλέτο με έντονη γεύση και τρυφερότητα, αποτέλεσμα της ωρίμανσης του κρέατος σε ελεγχόμενες συνθήκες.
Το κρέας βέβαια χρειάζεται και τα κατάλληλα συνοδευτικά για να αναδειχθεί και εδώ μπορείς να βρεις σάλτσα Béarnaise με καμένο βούτυρο, μια πλούσια και αρωματική σάλτσα που συμπληρώνει τέλεια τις premium κοπές.
Όσο για την ατμόσφαιρα της Brutus Tavern θυμίζει κλειστή λέσχη, με τραπέζια στρωμένα με λευκά τραπεζομάντηλα και στοιχεία luxury και avant-garde στο design του χώρου. Η ανοιχτή κουζίνα επιτρέπει στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν τη διαδικασία προετοιμασίας των πιάτων, προσφέροντας μια διαδραστική εμπειρία.
Manari Τaverna
Συνεχίζουμε με ένα πρόσφατο άνοιγμα που έχει κερδίσει τις καρδιές των Αθηναίων και όχι άδικα. Η Manári Taverna επίσης βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων 3, και αποτελεί μια νέα προσθήκη στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης, με έμφαση στα κρεατικά και την αυθεντική ελληνική κουζίνα.
Ο χώρος συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία με μοντέρνα αισθητική, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, ιδανική για την σημερινή ημέρα. Η ανοιχτή κουζίνα επιτρέπει στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν τη διαδικασία προετοιμασίας των πιάτων, ενώ το σέρβις είναι φιλικό και πάντα πρόθυμο να προτείνει τα κατάλληλα πιάτα για το γούστο σας.
Το μενού εδώ επικεντρώνεται σε κλασικά «ταβερνίσια πιάτα», τα οποία αναδεικνύουν την ποιότητα και τη γεύση του κρέατος.
Τα παϊδάκια είναι αναμφισβήτητα από τα πιο δημοφιλή πιάτα, ενώ το μενού περιλαμβάνει και άλλες επιλογές, όπως αρνίσια νεφρά και κεμπάπ. Τα αρνίσια νεφρά αποτελούν έναν μεζέ για hardcore κατατάσσεις, ενώ το κεμπάπ είναι μυρωδάτο και αφράτο, προσφέροντας μια έντονη γευστική απόλαυση. Ηighlight στο μαγαζί και τα πανάλαφρα τηγανισμένα κολοκυθάκια ή οι μελιτζάνες με πρόβειο γιαούρτι στο πλάι, όπως επίσης και η περιποιημένη τυροκαυτερή με ψητές πιπεριές.
Telemachos Athens
Παραμένουμε στο κέντρο της Αθήνας και πάμε στον αγαπημένο Τηλέμαχο, ένα βραβευμένο εστιατόριο στην οδό Πανεπιστημίου 10, εντός της Στοάς Ζολώτα. Εξειδικεύεται στην ελληνική κουζίνα με έμφαση στα κρεατικά και το κρασί, προσφέροντας μια πραγματικά απολαυστική εμπειρία.
Ο χώρος εδώ συνδυάζει την ιστορική ατμόσφαιρα της στοάς με μοντέρνα στοιχεία, δημιουργώντας ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Ιδανικό μέρος για να απολαύσεις εκλεκτές κοπές κρέατος, όπως αρνάκι γάλακτος και rib eye, που ψήνονται με υποδειγματική ακρίβεια. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πιάτα όπως ταρτάρ, τραγομακαρονάδα και άλλα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με σύγχρονη προσέγγιση.
Και η λίστα κρασιών του Τηλέμαχου είναι πλούσια και επιλεγμένη, με έμφαση σε ελληνικές και διεθνείς ετικέτες. Οι οινογευσίες συνοδεύουν ιδανικά τα κρεατικά πιάτα, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.
To Mavro Provato
Το Μαύρο Πρόβατο είναι το κλασσικό, πολύαγαπημένο και πάρα πολύ δημοφιλές εστιατόριο που βρίσκεται στο Παγκράτι, στην οδό Αρριανού 33, και αποτελεί σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας.
Ο χώρος συνδυάζει μοντέρνα και παραδοσιακά στοιχεία, προσφέροντας άνεση και ζεστασιά. Το μενού επικεντρώνεται σε εκλεκτά κρεατικά και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Ορισμένα από αυτά είναι η χοιρινή τηγανιά σβησμένη με λευκό κρασί, το μοσχαρίσιο συκώτι σερβιρισμένο με μπαχαρικά και ξερό κρεμμύδι, για μια πλούσια γεύση, το κεμπάπ κοτόπουλου πάνω σε πίτα, με μαριναρισμένη ντομάτα, κρεμμύδι και σως γιαουρτιού, προσφέροντας μια δροσερή και γευστική επιλογή. Ακόμη, μπορείς να βρεις και μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας, ένα πιάτο που συνδυάζει πλούσιες γεύσεις και υφές.
Νομίζω σε έχουμε καλύψει.
