Μαύρος καπνός βγήκε το μεσημέρι της Πέμπτης από την Καπέλα Σιξτίνα, καθώς δεν εξελέγη πάπας ούτε μετά τις δύο πρωινές ψηφοφορίες της Πέμπτης.
Οι 133 εκλέκτορες καρδινάλιοι, που απαρτίζουν το κονκλάβιο, πρόκειται να ψηφίσουν σήμερα συνολικά τέσσερις φορές για την εκλογή του νέου ποντίφικα.
Το πρόγραμμα, που έκανε γνωστό το Βατικανό νωρίς το πρωί, προέβλεπε ότι από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιξτίνα επρόκειτο να βγει καπνός γύρω στις 12 το μεσημέρι και στις 7 το απόγευμα, ώρα Ιταλίας. Στο τέλος, δηλαδή, των πρωινών και των απογευματινών ψηφοφοριών.
Πράγματι, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ώρα Βατικανού (13:00 ώρα Ελλάδος), από την καμινάδα βγήκε μαύρος καπνός - ένδειξη ότι οι πρωινές ψηφοφορίες της δεύτερης ημέρας συνεδρίασης του Κονκλαβίου ήταν άκαρπες.