Ο Donald Trump ορκίστηκε 47ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια λαμπερή τελετή ορκωμοσίας, που για για πρώτη φορά από το 1985 πραγματοποιήθηκε μέσα στη Ροτόντα του Καπιτωλίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Όπως ανακοίνωσε ο νέος Πρόεδρος, σχεδιάζει να εκδώσει άμεσα διατάγματα και να αναλάβει δράσεις και μέτρα που στοχεύουν στη δραματική αλλαγή της πορείας της χώρας.
Ο Trump ορκίστηκε στο ίδιο κτίριο όπου πριν τέσσερα χρόνια, όχλος υποστηρικτών του εισέβαλλε βιαίως, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος. Ο Biden μαζί με τη σύζυγό του, Dr Jill Biden, φιλοξένησε ευγενικά τον Trump για καφέ στον Λευκό Οίκο, ως είθισται, πριν από την τελετή. «Καλώς ήρθατε σπίτι» είπε ο Biden στον νέο πρόεδρο και τη σύζυγό του, Melania, κατά την άφιξή τους στον Λευκό Οίκο.
Νιώθοντας δικαιωμένος από τους ψηφοφόρους του, παρά τις παραπομπές, τις αναρίθμητες κατηγορίες και την καταδίκη του για 34 κακουργήματα, ο Donald Trump σκοπεύει να αναλάβει γρήγορα δράση ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά το πέρας των εορτασμών της ορκωμοσίας, αφήνοντας το στίγμα του στην αμερικανική κυβέρνηση. Μεταξύ των περίπου 100 διαταγμάτων που ενδέχεται να υπογράψει μέσα σε λίγες ώρες από την ανάληψη των καθηκόντων του, περιλαμβάνονται μέτρα για καταστολή της παράνομης μετανάστευσης, επιβολή δασμών στους εμπορικούς εταίρους και απονομή χάριτος στους υποστηρικτές που διώχθηκαν για την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.
