Μια αναπάντεχη αλλά ανθρώπινη στιγμή πρόσφερε ο νέος Πάπας Λέων ΙΔ΄ στις 4 Ιουνίου, όταν εμφανίστηκε φορώντας ένα καπέλο baseball με το λογότυπο του Πανεπιστημίου Villanova, δείχνοντας ανοιχτά την υπερηφάνεια του για το ακαδημαϊκό του παρελθόν.
Ο 267ος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας – γεννημένος ως Robert Francis Prevost – αποφοίτησε από το Villanova το 1977 με πτυχίο στα Μαθηματικά.
Η εικόνα του Πάπα με το καπέλο του alma mater του έκανε τον γύρο των social media, κερδίζοντας κομπλιμέντα για την απλότητα αλλά και την αυθεντικότητα της στιγμής. Παρά τη νέα του θέση ως πνευματικός ηγέτης 1,3 δισεκατομμυρίων καθολικών παγκοσμίως, ο νέος Πάπας δεν δίστασε να δείξει την προσήλωσή του σε ένα θεμέλιο της προσωπικής του διαδρομής: την εκπαίδευση.
Το Villanova University, καθολικό πανεπιστήμιο στην Πενσυλβάνια με έντονη παρουσία στις θετικές επιστήμες και τις ανθρωπιστικές σπουδές, έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για τον απόφοιτό του που έφτασε μέχρι τον θρόνο του Αγίου Πέτρου.
