ΤΟ ΒΗΜΑ logo

Ο Πάπας Λέων ποζάρει φορώντας καπέλο baseball από το πανεπιστήμιο όπου είχε αποφοιτήσει

Ο Πάπας Λέων ποζάρει φορώντας καπέλο baseball από το πανεπιστήμιο όπου είχε αποφοιτήσει 1
Getty

O νέος Πάπας Λέων ΙΔ΄ τίμησε με έναν απλό αλλά συμβολικό τρόπο το πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησε πριν από σχεδόν πέντε δεκαετίες: εμφανίστηκε φορώντας καπέλο του Villanova University, απ’ όπου έλαβε πτυχίο στα Μαθηματικά το 1977.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Μια αναπάντεχη αλλά ανθρώπινη στιγμή πρόσφερε ο νέος Πάπας Λέων ΙΔ΄ στις 4 Ιουνίου, όταν εμφανίστηκε φορώντας ένα καπέλο baseball με το λογότυπο του Πανεπιστημίου Villanova, δείχνοντας ανοιχτά την υπερηφάνεια του για το ακαδημαϊκό του παρελθόν.

Ο 267ος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας – γεννημένος ως Robert Francis Prevost – αποφοίτησε από το Villanova το 1977 με πτυχίο στα Μαθηματικά.

Η εικόνα του Πάπα με το καπέλο του alma mater του έκανε τον γύρο των social media, κερδίζοντας κομπλιμέντα για την απλότητα αλλά και την αυθεντικότητα της στιγμής. Παρά τη νέα του θέση ως πνευματικός ηγέτης 1,3 δισεκατομμυρίων καθολικών παγκοσμίως, ο νέος Πάπας δεν δίστασε να δείξει την προσήλωσή του σε ένα θεμέλιο της προσωπικής του διαδρομής: την εκπαίδευση.

Το Villanova University, καθολικό πανεπιστήμιο στην Πενσυλβάνια με έντονη παρουσία στις θετικές επιστήμες και τις ανθρωπιστικές σπουδές, έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για τον απόφοιτό του που έφτασε μέχρι τον θρόνο του Αγίου Πέτρου.


Το «Έχεις Δυο Λεπτά» επέστρεψε και τo πρώτο επεισόδιο του δημοφιλούς podcast για το 2026 είναι αφιερωμένο στους στόχους

Αφού ακούσεις το σημερινό επεισόδιο, θα έχεις όλη την έμπνευση και όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να γίνει φέτος η χρονιά που θα κάνεις τα πιο μεγάλα και πιο ουσιαστικά βήματα!


READ MORE

Exit mobile version