Τόσο η Χριστίνα όσο και ο Αριστοτέλης Ωνάσης και τα άλλα μέλη της οικογένειας του επισκέπτονταν συχνά τον Αστέρα ενώ η κόρη της αδικοχαμένης Χριστίνας, Αθηνά Ωνάση- Ρουσέλ είχε εκμυστηρευτεί πως θεωρεί το κλαμπ σάντουιτς του ξενοδοχείου το καλύτερο που έχει φάει ποτέ.

Η ελληνική εφοπλιστική οικογένεια δεν ήταν δυνατόν να έχει απουσιάσει από τη δόμηση του «μύθου της Βουλιαγμένης».
Η κουζίνα του Αστέρα έχει γράψει κι εκείνη τη δική της χρυσή ιστορία αφού τίποτα από όλα όσα έχει να μας διηγηθεί σήμερα το ξενοδοχείο δεν θα είχε συμβεί αν δεν ήταν οι γεύσεις και η ποιότητα ικανές να καθηλώσουν στο τραπέζι τόσο επιλεκτικούς συνδαιτυμόνες. Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος έγινε η αφορμή να παρασκευαστεί ο πρώτος ίσως φυσικός χυμός καρότου στην ελληνική επικράτεια, ενώ ο πρόεδρος της Αιγύπτου Ανουάρ Σαντάτ ενθουσιάστηκε τόσο με τη μελιτζανοσαλάτα πού πήρε μαζί του στην επιστροφή του στην πατρίδα του. Ο Φρανσουά Μιτεράν με τον Ανδρέα Παπανδρέου απόλαυσαν τον αστακό με μαύρες τρούφες και φιλέτα γλώσσας, ενώ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε αδυναμία στα μπαρμπούνια και το κατσικάκι Σαμοθράκης. Δεν είναι τυχαίο ότι στη γαστρονομική ομάδα που ανέλαβε την ολυμπιακή κουζίνα –και στην υποψηφιότητα του 1996 και στη διοργάνωση του Αθήνα 2004–επικεφαλής τέθηκε ο σεφ του Αστέρα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ για το διαχρονικό στολίδι της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
