ΤΟ ΒΗΜΑ logo

Επιχείρηση γοητεία: Ο Νίκος Κούρκουλος με τη μούσα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Ίνγκριντ Τούλιν το 1964

Επιχείρηση γοητεία: Ο Νίκος Κούρκουλος με τη μούσα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Ίνγκριντ Τούλιν το 1964 1

Μια λήψη που έμεινε στην ιστορία.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Ο Νίκος Κούρκουλος είχε καταγραφεί κάποτε στο φακό με τη μούσα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Ίνγκριντ Τούλιν.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ηθοποιός είχε συμπρωταγωνιστήσει με τη Σουηδή καλλονή στην γάλλο-γερμανική ταινία ‘’Die Lady’’ το 1964, που μεταφράστηκε στα ελληνικά «Η Λαίδη του Πειραιά».

Επιχείρηση γοητεία: Ο Νίκος Κούρκουλος με τη μούσα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Ίνγκριντ Τούλιν το 1964 2

Ήταν η πρώτη από τις διεθνείς ταινίες του Νίκου Κούρκουλου που θα γνώριζε ωστόσο τη μεγαλύτερη επιτυχία στη σκηνή του Broadway στη Νέα Υόρκη δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη στο “Ilya darling”, και που θα του έφερνε και μια υποψηφιότητα για βραβείο Tony. 


Διαζύγιο: Πώς το ζει η μαμά- Πώς το θυμάται το παιδί;

Στο νέο επεισόδιο του podcast «Έχεις Δύο Λεπτά;», η Έλενα Πάκου και η Δέσποινα Δήμα προσεγγίζουν το θέμα του διαζυγίου μέσα από δύο διαφορετικές, αλλά βαθιά συνδεδεμένες οπτικές: εκείνη της χωρισμένης μαμάς και εκείνη της κόρης χωρισμένων γονιών.


READ MORE

Exit mobile version