Η Jane Fonda δεν έκρυψε το –έστω και με χιούμορ– «παράπονό» της μετά τη συγκινητική στιγμή που εκτυλίχθηκε στη σκηνή των Όσκαρ για τον Robert Redford.
Στην τελετή, τον αποχαιρέτησε η Barbra Streisand, μια επιλογή που προκάλεσε συγκίνηση, αλλά και την απορία της Fonda, η οποία είχε μια μακρά και ουσιαστική συνεργασία μαζί του.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο backstage της βραδιάς, η βραβευμένη ηθοποιός σχολίασε με ειλικρίνεια αλλά και εμφανή διάθεση για χιούμορ:
«Θα ήθελα να ξέρω πώς βρέθηκε εκεί πάνω η Streisand να το κάνει αυτό για τον Robert;»
και πρόσθεσε:
«Εκείνη έκανε μόνο μία ταινία μαζί του, εγώ τέσσερις! Έχω περισσότερα να πω».
Το σχόλιό της μπορεί να είχε έναν τόνο πειράγματος, ωστόσο δεν έκρυβε και μια πιο προσωπική διάσταση, καθώς η Fonda υπήρξε μία από τις πιο σταθερές συνεργάτιδες του Redford στη διάρκεια της καριέρας του.
Παρά το αρχικό της «παράπονο», η ίδια έσπευσε να αναγνωρίσει τη βαθιά σχέση που είχε η Streisand με τον εκλιπόντα ηθοποιό, λέγοντας:
«Ήταν πάντα ερωτευμένη μαζί του. Ήταν το πιο υπέροχο πλάσμα, με σπουδαίες αξίες. Και έκανε πολλές ταινίες, πραγματικά άλλαξε τις ταινίες, ανέδειξε τον ανεξάρτητο κινηματογράφο».
Η στιγμή αυτή ανέδειξε όχι μόνο τη μεγάλη εκτίμηση που έτρεφαν και οι δύο γυναίκες για τον Redford, αλλά και τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο συνδέθηκαν μαζί του — είτε μέσα από μια εμβληματική συνεργασία, όπως εκείνη της Streisand, είτε μέσα από μια μακροχρόνια κινηματογραφική πορεία, όπως στην περίπτωση της Fonda.
Τελικά, το «παράπονο» της Jane Fonda δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια ανθρώπινη, σχεδόν τρυφερή αντίδραση, μια υπενθύμιση ότι πίσω από τα φώτα του Χόλιγουντ υπάρχουν σχέσεις, αναμνήσεις και λόγια που ίσως έμειναν ανείπωτα.
