Ο βασιλιάς Κάρολος έχει προειδοποιήσει τις δύο ανιψιές του, τις πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, ότι πρέπει να «σταθούν στα πόδια τους», σύμφωνα με όσα αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος Robert Jobson, εν μέσω των τελευταίων σκανδάλων που αφορούν τον πατέρα τους, Andrew Mountbatten-Windsor.
Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, ο πρώην Δούκας του York αφαιρέθηκε επισήμως από τον βασιλιά Κάρολο από όλους τους βασιλικούς του τίτλους, λόγω των αμφιλεγόμενων δεσμών του με τον εκλιπόντα καταδικασμένο παιδόφιλο Jeffrey Epstein.
Στο βιβλίο του Jobson, The Windsor Legacy, που αποσπάσματα του δημοσιεύτηκαν από τη Daily Mail, αναφέρεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν ορισμένες βασιλικές κατοικίες μέχρι σήμερα: «Το παλάτι λειτουργούσε σαν ξενοδοχείο, και μάλιστα όχι και τόσο καλό», όπως φέρεται να είπε σε φίλους του.
Στόχος του μονάρχη είναι τα μη εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως η Βεατρίκη και η Ευγενία, να καλύπτουν μόνα τους τα έξοδά τους και να μην χρησιμοποιούν τις βασιλικές κατοικίες ως «ενοικίαση με επιδότηση». Σύμφωνα με πηγές, «οι ιδιοκτησίες θα διατίθενται πλέον σε εμπορικές τιμές και σε ανθρώπους εκτός οικογένειας», ενώ η ασφάλεια θα παραμένει αυστηρά ελεγχόμενη από το παλάτι. Όπως επισημαίνει άλλη πηγή, «ο βασιλιάς δεν θα διοικεί κοινωνική κατοικία για μακρινούς συγγενείς».
